iPhone 8 – un nou Touch ID si recunoastere faciala

iPhone 8 va avea un nou tip de Touch ID, dar si un sistem de recunoastere faciala implementate de catre compania Apple pentru securizarea datelor.

iPhone 8 urmeaza sa beneficieze de doua inovatii majore pe partea de securitate biometica, Apple intentionand sa implementeze un nou Touch ID, dar si un sistem de recunoastere faciala. Aceste schimbari vor fi facute de catre compania Apple pentru ca iPhone 8 sa poata avea un ecran care acopera aproape intregul panou frontal, asa cum isi doresc multi utilizatori de ani si ani de zile.

In aceasta idee, vechiul Touch ID capacitiv folosit in iPhone 7 va fi transformat intr-unul bazat pe un cititor de amprente optic, plasat sub ecranul iPhone 8. Senzorii optici pentru citirea amprentelor sunt deocamdata in proces de dezvoltare, deci ceea ce ar putea oferi Apple in iPhone 8 ar putea fi in versiune beta, dar si extrem de greu de produs.

Daca senzorii optici nu vor fi suficient de siguri pentru a fi implementati in iPhone 8, atunci exista sansa ca Apple sa pastreze senzorul capacitiv intr-o forma. Ecranul iPhone 8 ar putea avea o portiune speciala in care butonul Home cu senzorul capacitiv va ramane disponibil pentru utilizare, insa deocamdata detalii clare nu se cunosc.

iPhone 8 – un nou Touch ID si recunoastere faciala

In ceea ce priveste recunoasterea faciala din iPhone 8, se pare ca Apple nu vrea sa ofere un scanner pentru iris, ci un sistem complex de recunoastere a fetei. Apple implementeaza acest sistem de recunoastere faciala in iPhone 8 pentru ca intr-un final sa poata renunta complet la Touch ID, cand sistemul va fi suficient de matur.

O serie de senzori vor fi folositi in iPhone 8 pentru a permite recunoasterea faciala, iar ea urmeaza sa functioneze in tandem cu Touch ID, cel putin in primul an. Apple nu a implementat recunoastere faciala in vreun alt produs propriu, asa ca integrarea in iPhone 8 lasa multe semne de intrebare cu privire la functionalitate si posibila disponibilitate.

Ceea ce nu se spune azi in legatura cu iPhone 8 sugereaza faptul ca Apple ar dori sa ofere schimbari majore pentru seria sa de smartphone-uri. Desigur ca nimeni nu stie cat de reale sunt aceste informatii si daca vom vedea intr-adevar in iPhone 8 un nou tip de Touch ID si un sistem de recunoastere faciala, asa ca ramane sa asteptam anunturile Apple.

iphone-8-touch-id-recunoastere-faciala