Apple si Foxconn ar putea fabrica ecrane in SUA

Apple si Foxconn urmeaza sa deschida o fabrica de ecrane in SUA, aceasta urmand a fi complet automatizata pentru a reduce costurile de productie.

Apple si Foxconn analizeaza posibilitatea de a investi nu mai putin de 7 miliarde de dolari intr-o fabrica menita sa produca ecrane pentru viitoarele iDevice-uri. Conform informatiilor aparute astazi noua fabrica a celor de la Apple si Foxconn a rurma sa fie automatizata, deci numarul de angajati necesar pentru functionarea sa ar fi minim, asa ca pretul fabricarii ar putea fi la fel de mic precum in Asia.

Saptamana trecuta Donald Trump a afirmat ca “i-a deschis ochii” lui Tim Cook cu privire la deschiderea de fabrici in SUA care sa produca iPhone, sau componente pentru produse. In aceasta idee, acum a aparut acest zvon, iar investitia Apple si Foxconnar urma sa creeze in final intre 30.000 si 50.000 de locuri de munca, dar nu se stie in ce perioada.

Avand in vedere ca aceasta linie de productie va fi aproape in totalitate automatizata, este greu de spus pentru ce ar avea nevoie Apple si Foxconn de atat de multi angajati. Angajand atat de multe persoane, costurile de fabricare ale acestor ecrane ar creste substantial, asa ca am putea vorbim acum doar despre planuri si nimic mai mult.

Presedintele celor de la Foxconn a afirmat ca Apple este interesata de parteneriat deoarece are nevoie de ecrane, dar este sceptic in ceea ce priveste disponibilitatea americanilor de a plati mai mult pentru produse fabricate in SUA. Oficialul Foxconn le cere autoritatilor din SUA sa ofere unele concesii in ceea ce priveste preturile cumpararii terenurilor, sau a electricitatii, altfel nimeni nu va cumpara produsele mai scumpe, in special cei din afara SUA.

Apple is willing to invest in the facility together because they need the [panels] as well. The U.S. production site eventually would create 30,000 to 50,000 jobs. In the future they may be paying some $500 more for [U.S.] products, but those do not necessarily work better than a $300 phone.”

Conform presedintelui Foxconn, iPhone ar putea fi cu pana la 500 de dolari mai scump decat cele fabricate in China, dar diferente in functionare nu vor existat. Conform estimarilor acestuia, preturile iPhone s-ar putea dubla, iar acest lucru va tine departe foarte multe persoane, asa ca planurile Apple si Foxconn s-ar putea dilua inainte de a fi serioase.

iphone-pret-fabricare-sua