Prima Pagina iOS 10 iOS 10.3 are Find My AirPods si APFS pentru iPhone si iPad

iOS 10.3 are Find My AirPods si APFS pentru iPhone si iPad

iOS 10.3 are implementata functia Find My AirPods pentru localizarea castilor pierdute, dar si noul sistem APFS prezentat la WWDC 2016.

iOS 10.3 a fost lansat astazi in prima versiune beta pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar schimbarea asteptata de catre toata lumea, adica Theatre Mode nu este de gasit. In ciuda acestui lucru, compania Apple a implementat totusi doua schimbari notabile pentru iOS 10.3, ele fiind un sistem pentru gasirea castilor AirPods pierdite, dar si APFS.

Incepem cu APFS, adica Apple File System, adica un nou sistem de a administra fisierele care sunt disponibile in produsele companiei Apple. Ca un succesor al HFS+, APFS a fost prezentat vara trecuta in cadrul WWDC 2016 de catre compania Apple, el fiind anuntat pentru integrare in produsele companiei Apple incepand cu anul 2017.

Conform Apple, APFS este un sistem modern de adminsitrare al fisierelor, el fiind optimizat pentru mediile de stocare flash si SSD. APFS are un sistem puternic de criptare a datelor, permite clonarea fisierelor si directoarelor, ofera copy-on-write metadata si per total ofera inclusiv performante mult mai bune pentru produsele Apple.

Avand in vedere ca APFS va fi instalat incepand cu iOS 10.3, compania Apple recomanda un backup pentru datele din terminalele noastre inainte de a face actualizarea.

“Apple File System is a new, modern file system for iOS, macOS, tvOS, and watchOS. It is optimized for Flash/SSD storage and features strong encryption, copy-on-write metadata, space sharing, cloning for files and directories, snapshots, fast directory sizing, atomic safe-save primitives, and improved file system fundamentals.”

Cea de-a doua noutate a companiei Apple pentru iOS 10.3 se numeste Find My AirPods, iar ea permite cautarea castilor AirPods pierdute. Vorbim despre o functie care este integrata in Find My iPhone si permite localizarea pe harta a castilor AirPods, insa nu chiar atat de bine precum v-ati fi asteptat de la o asemenea functie.

Practic, Apple afiseaza ultima locatie a castilor AirPods pe o harta normala, iar daca ele se afla in raza de actiune Bluetooth, vom avea posibilitatea de a rula un sunet prin ele. Sunetul se aude mai tare pe masura ce ne apropiem de casca AirPods, iar din acel punct avem optiunea de a alege prin care dintre cele doua casti este rulat sunetul.

Apple a eliminat din AppStore o aplicatie care oferea o functionalitate similar, iar acum o ofera nativ in iOS 10.3.

ios-10-3-find-my-airpods

 • Bogdan

  Ce desamagire..

 • Srb Srb

  Super, APFS superb

 • Kfc

  Niste dezvoltatori s-au gandit sa creeze o aplicatie de Find My Airpods. Totul bine si frumos, au lansat aplicatia in AppStore. Aplicatia a avut un oarecare succes asa ca Apple ce s-a gândit sa faca.
  Le-a blocat aplicația si le-a scos-o din AppStore si acum au venit ei cu funcția asta in iOS.
  Pe scurt: mizeria de companie Apple a furat ideea unor dezvoltatori si le-a blocat aplicatia creeata astfel încât sa vina si ei cu ceva in plus in iOS 10.3, nu doar cu buguri fixate.
  Superb!

 • Chestia asta e specificata in TOS-ul AppStore. Ei isi rezerva dreptul sa-ti fure functiile din aplicatii ca sa le ofere in iOS.

 • Srb Srb

  Sa speram ca apare Apple File System repede si pt platforma mac

 • Dragos

  Stai foarte linistit. Dezvoltatorii aia au primit destui bani.

 • Andrewsbcr

  Păi săracii, ce pot să facă ? Să vină cu funcții noi din capul lor ? Să găsească acele funcții ‘cheie’ pe care le dorește multă lume ? Mai bine fură de la niște dezvoltatori care s-au chinuit cu acea aplicație.

 • Kfc

  Stiu asta, nici nu ma asteptam sa nu fie asa. Dar din punct de vedere moral…e urat

 • Kfc

  Si ce e anormal in faptul ca au primit bani? Ti se pare ca nu au muncit pt banii aia?

 • Kfc

  De la iOS7 încoace, Cydia e principala sursa de furat munca altora.

 • Askforme

  Veți vedea voi câte belele vor fii când se va face Tranziția la APFS.

 • arahidu

  Era bine sa fi lasat aplicatia in appstore din respect, oricum era useles atata timp cat era implementata in ios 10.3