Theater Mode a fost lansat, Night Shift ajunge pe Mac

Inainte de lansarea iOS 10.3 beta 1 au aparut o serie de zvonuri care sugerau faptul ca noua versiune a sistemului de operare va avea o noua functie numita Theater Mode. Aceasta a fost rapid asimilata cu un dark mode, adica un sistem care va permite aplicarea unei teme untinecate pentru interfata iPhone, iPad si iPod Touch, pentru a oferi o schimbare majora.

Ei bine acest Theater Mode a fost lansat de catre Apple, dar nu pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ci pentru Apple Watch cu watchOS 3.2 si nu, nu este un dark mode, asa cum ne asteptam. Compania Apple spune ca Theater Mode este un sistem care permite blocarea aprinderii ecranului Apple Watch si redarea de sunete pentru notificari, desi acestea vor fi primite in continuare.

Practic, Theater Mode este pentru Apple Watch un fel de Do Not Disturb pentru iPhone, sau iPad, functionalitatea lor fiind foarte similara. Theater Mode va rula totusi vibratii cand este activat, deci utilizatorii stiu ca primesc notificari, desi nu le vor putea vedea decat prin aprinderea ecranului Apple Watch folosind coroana digitala, sau atingand ecranul.

“Introduced in watchOS 3.1.3, Theater Mode lets users quickly mute the sound on their Apple Watch and avoid waking the screen on wrist raise. Users still receive notifications (including haptics) while in Theater Mode, which they can view by tapping the screen or pressing the Digital Crown.”

night-shift-macos-sierra-10-2-4

Cea de-a doua noutate implementata de catre compania Apple are legatura cu macOS Sierra 10.2.4 si Mac-urile, Night Shift ajungand acum in aceste produse. Apple l-a portat din iDevice-uri si il ofera acum pentru posesorii de Mac-uri in ideea de a reduce consumul de energie pe care ecranul MacBook-urilor il genereaza in folosirea zilnica.

Functionalitatea Night Shfit pentru MacBook este relativ similara cu cea din iOS, iar in imaginea de mai sus puteti vedea ca functia poate fi activata din Notifications Center. Apple spera, cel mai probabil, ca utilizatorii vor folosi acest sistem pentru a-si proteja ochii in folosirea MacBook, iar daca el reduce luminozitatea, economiseste si energie in acelasi timp.