Qualcomm simte presiunea pusa de catre compania Apple

Qualcomm, unul dintre principalii fabricanti de chip-uri SiP pentru terminalele Android, dar si de modem-uri pentru terminale mobile, nu vrea un razboi de lunga durata cu Apple. Desi Qualcomm ia in calcul actionarea Apple in judecata, dupa ce un proces a fost deja deschis de catre cei din Cupertino, compania spera totusi ca problemele sa fie rezolvate amiabil.

Saptamana trecuta autoritatile americane au actionat Qualcomm in judecata pentru practici neconcurentiale in baza carora Apple a fost fortata sa accepte termeni improprii pentru a cumpara produsele Qualcomm. Cei de la Apple au actionat deasemenea Qualcomm in judecata, afirmand ca trebuie sa primeasca 1 miliard de dolari de la companie, dar reafirmand aceleasi neregularitati precum autoritatile.

In ciuda acestor procese, cei de la Qualcomm nu doresc sa piarda Apple ca si client, deoarece incasarile sale ar fi dramatic afectate de catre aceasta situatie. In trecut cei de la Qualcomm nu au refuzat sa mai vanda produse catre parteneri desi avea procese cu ei, dar cu Apple situatia este mai delicata deoarece vorbim despre cel mai mare client al sau.

Qualcomm si-a gandit contractele cu Apple intr-o asa maniera incat cei din Cupertino sa foloseasca exclusiv produsele Qualcomm in terminalele mobile lansate. Strategia a fost de a tine Apple ca si client in baza numarului foarte mare de produse cumparate, asa ca ar fi ilogic, ca acum Qualcomm sa forteze Apple sa aleaga un alt partener.

“Qualcomm requires those that want its chips to also have a license to its underlying cellular patents. However the sources note that the company hasn’t cut off chip supplies in the past, even when there were disputes over patent licensing.”

Cei de la Qualcomm vor cauta probabil o solutie de compromis cu Apple pentru a evita eventuale probleme si a pierde compania din Cupertino, insa ramane de vazut ce va presupune asta.

apple-presiune-qualcomm