Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii ani

In ciuda tuturor problemelor pe care Samsung Galaxy Note 7 le-a avut in toamna anului trecut, compania Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii 3 ani. In T4 2016 compania Samsung a avut incasari de 45.8 miliarde de dolari, cu profit de 7.2 miliarde de dolari, profitul crescand cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Practic, Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii 3 ani, insa divizia producatoare de chip-uri si ecrane a fost cea care a salvat situatia pentru companie. Spun asta pentru ca divizia mobila a samsung a inregistrat profit mai mic din cauza esecului Galaxy Note 7,insa majoritatea impactului financiar a fost absorbit in T3 2016 de coreeni.

Cei de la Samsung au recunoscut faptul ca incasarile cele mai mari au fost generate de catre diviziile care produc ecrane si chip-uri de memorie. Ecranele OLED si cele UHD au fost la mare cautare, separat de chip-urile de memorie, astfel ca problemele Samsung Galaxy Note 7 au fost date uitarii fara forta compania sa treaca de pe profit pe pierdere.

Mai mult decat atat, divizia mobila a Samsung a reusit, in ciuda ratarii estimarilor cu 2.2 miliarde de dolari, sa genereze profit cu 4% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Practic, Samsung a reusit sa isi administreze suficient de eficient afacerile astfel incat ele sa nu fie substantial afectate de catre problemele generate de catre Galaxy Note 7.

“Fourth quarter earnings were driven by the components businesses, mainly the Memory business and the Display Panel segment, which manufactures OLED and LCD screens. Robust sales of high-end, high-performance memory products and expanded process migration in V-NAND, plus strong shipments of OLED and large-size UHD panels contributed to profitability.”

samsung-incasari-t4-2016