Prima Pagina Samsung Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii ani

Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii ani

In ciuda tuturor problemelor pe care Samsung Galaxy Note 7 le-a avut in toamna anului trecut, compania Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii 3 ani. In T4 2016 compania Samsung a avut incasari de 45.8 miliarde de dolari, cu profit de 7.2 miliarde de dolari, profitul crescand cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Practic, Samsung a avut cel mai bun trimestru fiscal din ultimii 3 ani, insa divizia producatoare de chip-uri si ecrane a fost cea care a salvat situatia pentru companie. Spun asta pentru ca divizia mobila a samsung a inregistrat profit mai mic din cauza esecului Galaxy Note 7,insa majoritatea impactului financiar a fost absorbit in T3 2016 de coreeni.

Cei de la Samsung au recunoscut faptul ca incasarile cele mai mari au fost generate de catre diviziile care produc ecrane si chip-uri de memorie. Ecranele OLED si cele UHD au fost la mare cautare, separat de chip-urile de memorie, astfel ca problemele Samsung Galaxy Note 7 au fost date uitarii fara forta compania sa treaca de pe profit pe pierdere.

Mai mult decat atat, divizia mobila a Samsung a reusit, in ciuda ratarii estimarilor cu 2.2 miliarde de dolari, sa genereze profit cu 4% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Practic, Samsung a reusit sa isi administreze suficient de eficient afacerile astfel incat ele sa nu fie substantial afectate de catre problemele generate de catre Galaxy Note 7.

“Fourth quarter earnings were driven by the components businesses, mainly the Memory business and the Display Panel segment, which manufactures OLED and LCD screens. Robust sales of high-end, high-performance memory products and expanded process migration in V-NAND, plus strong shipments of OLED and large-size UHD panels contributed to profitability.”

samsung-incasari-t4-2016

 • V.P

  Avem profit mare asa ca vrem inovatie din partea lor , valabil si pentru Apple .

 • Kfc

  Se vede cat de rau a afectat profitul companiei Samsung, faptul ca nu i-a mai contactat Apple pt procesoare. La baza de clienti pe care Samsung o are, Apple este o insecta, un gândac si nimic mai mult.
  Daca Samsung ar zice maine, adio Apple nu mai vrem sa colaborăm, pai adio produse Apple.

 • EMP83

  Wow, nu sunt fan apple sau samsung însă tu chiar crezi ce spui?

 • Srb Srb

  lasa Apple pt altii…spera de la Samsung

 • Srb Srb

  lasa-l in pace…el nu ia in calcul ca chiar daca au renuntat la cpu, au castigat oled care sigur costa mai mult

 • Srb Srb

  Daca samsung ar zice audio…pai lg sharp si altii abia asteapta. Dar nu poate ca multi bani vin de pe urma Apple.

 • Mr. Tambourine Man

  Normal. Televizoarele, aspiratoarele, alte aparate electrocasnice, etc.

 • Viorel Predatorul

  Păi Samsung inovează deja foarte mult. Într-un top al celor mai inovatoare companii în 2016,Samsung e pe locul 2 după Intel.

 • Mr. Tambourine Man

  Pe CEO-ul Samsun il cheamă DJ Koi….LOL

 • V.P

  Ti-ai vinde sufletul pentru mizeriile astea de produse https://youtu.be/NKf14nziz9M
  Repet poate pricepi si tu intr-un final , nu compara Samsung cu ARCTIC , astia sunt foarte buni in tot ceea ce fac iar pentru gama de varf nu ai tu fata .

 • Srb Srb

  HAHAHAHAHAHH, ce mai putem zice…

 • George89

  El se refera la faptul ca Samsung nu are nevoie de Apple (foarte adevărat), dar în schimb Apple e foarte dependenta de furnizori în special de Samsung cu care colaborează de foarte mulți ani
  Oarecum sunt forțați sa apeleze la Samsung datorita capacități lor enorme de producție și inovațiilor lor… multe companii nu se ridica la așteptările Apple

 • Heath

  Profitul Samsung par bani de semințe pe lângă profitul Apple. Sa speram că Apple vor investi acele miliarde în fabricarea ecranelor , așa cum se zicea zilele astea…

 • iL

  Vorbiti de parca este profitul vostru😂😂😂

 • amfetamin

  Numai sa nu auzim peste câtva timp ca zboară curelele și de la mașina asta de spălat și bagă bietele casnice in spital…

 • V.P

  Acum ce sa faci amfetamin si produsele Apple au probleme , si avioanele au probleme , tramvaiul si el deraiaza iar masinile raman la randul lor fara benzina .