Viitoarele iPhone ar putea avea ecrane LCD flexibile

Compania Apple este in discutii cu Japan Display pentru a folosi ecrane LCD flexibile in iPhone incepand din cursul anului 2018.

Desi compania Apple pare hotarata sa implementeze un ecran OLED flexibil in iPhone 8, cei de la Japan Display spera sa o poata convinge sa foloseasca si ecrane LCD flexibile in viitor. Japonezii au creat o tehnica in baza careia pot fabrica ecrane LCD flexibile cu fabricile pe care le au deja in functiune, fara a face trecerea la productia OLED.

Desi ecranele LCD nu vor fi la fel de flexibile precum cele OLED, in ciuda faptului ca vor fi facute din plastic in loc de sticla, ele vor putea fi indoite pentru a arata precum cele din seria Samsung Galaxy. Apple vrea sa ofere un iPhone 8 cu ecran curbat spre ambele margini ale carcasei, exact precum terminalele Samsung, ele urmand a oferi o serie de functii noi.

Japan Display ar trebui sa faca investitii enorme pentru a produce ecrane OLED flexibile pentru Apple, insa vrea sa evite asta si sa continue productia LCD. Apple a imbratisat ideea partenerului sau si investigheaza posibila folosire a ecranelor LCD flexibile in terminalele iPhone care ar urma sa ajunga pe pietele globale in 2018, sau anii urmatori.

Viitoarele iPhone ar putea avea ecrane LCD flexibile

Separat de Apple si alti producatori de smartphone-uri iau in considerare folosirea de ecrane LCD flexibile pentru viitoare produse lansate pe piata. Apple si Huawei sunt principalii clienti ai celor de la Japan Display, asa ca putem presupune ca macar aceste doua companii ar putea integra asemenea ecrane in propriile produse din 2018.

Separat de productia de ecrane LCD flexibile, cei de la Japan Display incearca sa obtina si finantare in valoare de 662 de milioane de dolari pentru a construi fabrici care sa produca ecrane OLED. Productia acestor tipuri de ecrane ar urma sa inceapa in primavara anului viitor, dar ramane de vazut daca planurile vor si fi indeplinite.

“Japan Display officials said some smartphone makers, which they declined to name, have agreed to adopt the bendable LCD in the next few years. “Mass production is planned from 2018, and we wouldn’t do that without demand from our clients,” said Mr. Aruga. Japan Display’s major clients, according to its financial statements, include Apple and Huawei Technologies Co. People familiar with the matter have said Apple is looking at the displays for possible future iPhone models.”

Avand in vedere ca Apple va face trecerea la ecrane OLED incepand cu iPhone 8, folosirea celor LCD flexibile ar putea sugera faptul ca Apple vrea sa lanseze mai mult de 2 modele premium anual. Desigur ca exista oricand posibilitatea ca aceste ecrane sa nu fie chiar atat de bune precum si-ar dori Apple, deci nimic nu este 100% sigur acum.

iphone-ecran-lcd-flexibil