Prima Pagina Apple Tim Cook continua sa isi vanda actiunile Apple

Tim Cook continua sa isi vanda actiunile Apple

Tim Cook, presedintele Apple, a inceput anul 2017 cu vanzarea de actiuni detinute in cadrul companiei pe care o conduce in momentul de fata. Intre 17 si 24 ianuarie, Tim Cook a vandut nu mai putin de 60.000 de actiuni detinute la compania Apple pentru suma de 7.2 milioane de dolari, iar despre o parte dintre ele v-am vorbit deja.

Saptamana trecuta v-am spus ca Tim Cook a vandut 30.000 de actiuni Apple in baza unui program prestabilit, insa in realitate vanzarea era programata pentru 60.000 de actiuni. In aceasta idee, pana ieri a fost completata vanzarea acestor actiuni, iar acum Tim Cook este cu 7.2 milioane de dolari mai bogat decat la inceputul anului 2017.

Dupa vanzarea acestor actiuni, Tim Cook mai detine 979,809 de actiuni care valoreaza aproximativ 117 milioane de dolari la momentul scrierii acestui articol. In vara anului trecut Tim Cook a primit actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari si o saptamana mai tarziu a vandut actiuni ce valorau 35 de milioane de dolari, deci a adunat sume substantiale in baza muncii depuse la Apple.

Desi Tim Cook a facut foarte multi bani din actiunile vandute pana in prezent, el este cunoscut pentru donatiile pe care le face in mod constant pentru diverse cauze. Tim Cook a donat zeci de milioane de dolari pana in prezent pentru a sustine diverse cauze, asa ca nu tot ceea ce incaseaza ca parte a muncii depuse in cadrul Apple este pastrat in conturi.

tim-cook-vanzare-actiuni-apple