Prima Pagina Huawei Huawei a intrecut Apple in vanzari in unele tari europene

Huawei a intrecut Apple in vanzari in unele tari europene

Huawei a reusit sa indeplineasca un obiectiv extrem de indraznet, iar in Europa a reusit sa intreaca Apple in vanzari in anumite tari de pe continent. Conform celor de la IDC, in T1 2016 Huawei a vandut de 10 ori mai multe smartphone-uri decat Apple in Finlanda, diferenta fiind una colosala in favoarea chinezilor, desi nimeni nu se astepta.

Mai mult decat atat, in lunile urmatoare, Huawei a fost principalul vanzator de smartphone-uri in Portugalia si Olanda, situandu-se pe a doua pozitie in Italia, Polonia, Ungaria si Spania, dar nu in urma Apple. Cei de la Huawei s-au luptat si au reusit sa cucereasca unele tari europene, in timp ce in altele s-au plasat pe o pozitie de forta.

Huawei si-a crescut serios investitiile in promovare in Europa, iar acest lucru a ajutat compania sa creasca serios in vanzari, fiind cu putin in urma Apple in vanzarile generale pe continent. Tari precum Marea Britanie, Germania, sau Franta inca nu au fost cucerite de catre cei de la Huawei, insa exista oricand sansa ca Apple sa fie intrecuta si acolo.

Obiectivul Huawei de a intrece Apple in ceea ce priveste vanzarile globale are totusi nevoie de o piata cheie, SUA. In SUA cei de la Huawei nu intra nici macar in top 10 vanzatori de smartphone-uri, deci sunt foarte departe de compania Apple, cel mai mare vanzator din tara, iar aceasta diferenta o tine departe de a intrece Apple in vanzarile totale.

Principala problema a Huawei in SUA este lipsa acordurilor cu marii operatori de telefonie mobila, asa ca vanzarile sunt cu mult sub asteptarile companiei. Acest lucru urmeaza sa se schimbe, Huawei angajand un fost manager al Verizon pentru a incheia acorduri cu marii operatori telecom din SUA, iar de aici vanzarile vor creste substantial.

““The past five years we were not taking the right strategy,” Yu says. “We didn’t have the right people.” Huawei recently hired Michelle Xiong, a former Verizon wireless executive with experience negotiating with device makers, to help sell Huawei’s smartphones. But a Huawei staffer cautions that any carrier agreement is at least a year away, pushing meaningful success in the U.S. at least three years down the road.”

Huawei va intrece Apple in vanzari intr-un punct sau altul, deoarece Apple nu pare capabila sa se lupte cu un producator chinez care incepe sa vanda tot mai mult in China, si nu numai.

huawei-intrece-apple-sua

SURSAIDC
LIKE
Articolul anterioriOS 10.3 – asa functioneaza Find My AirPods
Urmatorul articoleMAG are reduceri la gadget-uri inteligente