iPhone si-a pierdut suprematia pentru prima oara in 5 ani

Terminalele iPhone ale companiei Apple nu mai sunt la fel de populare precum erau in trecut, sau cel putin asta sugerea o companie numita Counterpoint Research. Conform acesteia, vanzarile iPhone in SUA au scazut atat de mult incat pentru prima oara in 5 ani, un model al iPhone nu a fost cel mai bine vandut smartphone in tara.

Daca pana la iPhone 6S fiecare model nou al iPhone ocupa prima pozitie in topul celor mai bine vandute modele de smartphone-uri, in 2016 lucrurile n-au stat asa. iPhone 6S s-ar fi vandut in 12 milioane de unitati in China in cursul anului 2016, iar in baza acestor cifre, el a fost intrecut de catre Oppo R9, care a inregistrat 17 milioane de unitati vandute.

Oppo R9 a insumat de unul singur aproape 4% din totalul vanzarilor de smartphone-uri in China in 2016, intrecand iPhone 6S, dar si multi alti competitori. In 2016 s-au vandut 465 de milioane de smartphone-uri in China, adica peste o treime din totalul la nivel global, iar cei de la Apple n-au avut parte de o evolutie atat de buna precum si-ar fi dorit.

Vanzarile Apple in China au scazut cu 21% in 2016 fata de 2015, asta in timp ce vanzarile Oppo s-au dublat, cele ale Vivo au crescut cu 78%, iar cele ale Huawei cu 21%. Cu vanzari in scadere, era normal ca Apple sa piarda si primul loc in topul celor mai populare modele de smartphone vandute in China, iar diferenta fata de Oppo este foarte mare.

“While the smartphone user base is at an all-time-high and maturing, still bulk of the popular models are still skewed towards mid-end which outs a cap on growth for players such as Apple. The key features which are driving smartphone market have been fast-charging, OLED displays, bigger batteries and dual cameras which were already available.”

Principalele probleme ale Apple vin din faptul ca majoritatea celor care au cumparat smartphone-uri in China in2016 au cautat terminale cu incarcare rapida, ecrane OLED, baterii mai mari si camere duale. iPhone 7 Plus a avenit cu o parte dintre noutati abia in toamna anului 2016, deci Apple a pierdut foarte mult in materie de vanzari si va continua sa piarda.

Daca in 2017 nu va implementa mai multe dintre functiile cautate in China, atunci vanzarile sale ar putea scadea si mai mult.

iphone-6s-scadere-vanzari-china