Evolutia incasarilor Apple in ultimii 3 ani

T4 2016 a fost unul cu recorduri pentru Apple, nu in ceea ce priveste profitul, dar in ceea ce priveste incasarile totale si vanzarile de terminale iPhone. Apple a inregistrat in T4 2016 cele mai mari incasari din intreaga sa istorie fiscala trimestriala, dar si cele mai mari vanzari de terminale iPhone, la cel mai mare pret mediu de pana in prezent.

Acest recorduri sunt evidentiate in imaginea de mai jos, incasarile companiei reusind sa uimeasca inclusiv analistii, lucru care este greu de realizat. Pe viitor se asteapta o scadere a acestora in urmatoarele trimestre fiscale, insa in T4 2016 ele ar putea fi chiar mai mar, daca se pastreaza trend-ul ultimilor ani in ceea ce priveste trimestrul sarbatorilor de iarna.

In ceea ce priveste iPhone, vorbim deasemenea despre cele mai mari vanzari si incasari inregistrate de catre compania Apple in vreun trimestru fiscal, vreodata. Si in aceasta situatie, vanzarile urmeaza sa scada in urmatoarele trimestre fiscale, pana in T4 2017, cand vanzarile ar putea fi din nou cel putin egale cu cele inregistrate pana in prezent.

In ceea ce priveste vanzarile de tablete iPad, acestea au scazut impreuna cu incasarile generate de catre seria de produse, asa cum este si normal. Pe de alta parte serviciile online ale companiei Apple genereaza mai multe venituri pentru companie, impreuna cu Mac-urile, iar asta a ajutat Apple sa anunte incasari atat de mari in T4 2016.

Per total, Apple a avut un an fiscal 2016 bun, dar desigur ca oriunde exista loc de imbunatatiri.

evolutie-vanzari-apple