Prima Pagina Europa Roaming dispare din Europa incepand cu 15 iunie

Roaming dispare din Europa incepand cu 15 iunie

Tarifele de roaming dispar din Europa incepand cu data de 15 iunie, europenii putandu-si folosi telefoanele mobile aproape fara restrictii in orice tara UE.

Marcati in calendar data de 15 iunie, deoarece din acel punct nu vom mai avea roaming in Europa si vom putea folosi in strainatate abonamentele de telefonie mobila aproximativ la fel precum in tara. Comisia Europeana a reusit sa ajunga la un acord cu operatorii de telefonie mobila, iar incepand cu data de 15 iunie vom avea parte de schimbari majore.

Conform reprezentantilor Comisiei Europene, roaming-ul lasa loc unei piete in care clientii vor putea comunica mai usor indiferent de tara in care se afla, dar cu anumite limite. Mai exact, vorbim despre limite in ceea ce priveste traficul de internet, aici operatorii de telefonie mobila oferind doar un anumit numar de MB de utilizare in perioade predefinite.

Separat, utilizarea telefonului mobil in orice tara din Europa se va putea face fara a va mai gandi cat veti plati pentru fiecare minut consumat in utilizare. Schimbarea este perfecta pentru cei care calatoresc mult si fac multe apeluri telefonice din afara Romaniei catre tara noastra, sau catre numere locale, costurile lor urmand a fi reduse la cele din abonament, sau cartela.

Roaming dispare din Europa incepand cu 15 iunie

De mai bine de 2 ani este negociata aceasta disparitie a tarifelor de roaming din Europa si iata ca intr-un final avem parte de un acord favorabil pentru toata lumea. Toti operatorii de telefonie mobila din Europa sunt obligati sa accepte conditiile impuse de catre Comisia Europeana, astfel ca indiferent de operatorul folosit, situatia va fi aceeasi.

Practic, toate ofertele cu minute internationala din abonamentele noastre vor disparea complet, dar asta nu inseamna si ca abonamentele se vor ieftini odata cu disparitia lor. Teoretic asa ar fi normal, insa operatorii de telefonie mobila nu vor actiona asa, dar macar ne vom putea bucura de telefoanele noastre oriunde vom calatori.

“This was the last piece of the puzzle. As of 15 June, Europeans will be able to travel in the EU without roaming charges. We have also made sure that operators can continue competing to provide the most attractive offers to their home markets.”

Fara roaming in Europa, utilizarea telefoniei mobile va creste cu siguranta si unii operatori ar putea avea probleme cu retelele, dar totul face parte din evolutia normala pe plan european.

roaming-anulat-europa-15-iunie

 • Srb Srb

  Asta trebuia din 2012..dar ma rog..sa elimine si pt date de pe acum..dar nu

 • ALyyy

  Zaone. De ce la unele știri postate de tine , nu pot vedea comentariile ? Imi da un mesaj micuț cu eroare 200-400 parca … si nu apar comentariile.

 • Emilio Giovanni

  și operatorii care au în oferta curentă minute în roaming și internet, ce vor face?vor scădea prețurile abonamentelor, sau cum vor procdea. am înțeles cum că cei care au nelimitat în rețea, vor avea totuși o limită în roaming, ca să nu genereze abuzuri.

 • Julian

  Sa fie bine-venit! Si (probabil…) din august – si pentru date

 • iTu

  eu am abonament “nelimitat” dar scrie ca pana in 10.000 de minute pe luna, ce e peste se considera risipa sa spun asa. minutele astea le pot consuma intern si cand sunt in roaming…like a home. cand telefonez extern sunt alte minute (limitate). cu noua lege europeana probabil am sa renunt la abonament( il am fara contract fix pe 24 luni) dar depinde de ce ofera ca si internet. momentan am 20GB in decurs de 3 luni pentru roaming.

 • Emilio Giovanni

  la ce operator?

 • iTu

  nu in ro, 3Drei

 • Bogdan U.

  Oare si traficul de date va fi valabil cand se va renunta la roaming.

 • xpd

  diapare UE inainte sa dispara roamingul:)))

 • xpd

  *dispare

 • Cristi

  Eu zic ca o sa creasca abonamentele pt ca operatorii tot vor plati intre ei taxe de interconectare. Cam ce s-a intamplat cu preturile dupa aderarea la UE: tind sa se apropie, chiar sa depaseasca media UE in anumite cazuri.