Roaming dispare din Europa incepand cu 15 iunie

Tarifele de roaming dispar din Europa incepand cu data de 15 iunie, europenii putandu-si folosi telefoanele mobile aproape fara restrictii in orice tara UE.

Marcati in calendar data de 15 iunie, deoarece din acel punct nu vom mai avea roaming in Europa si vom putea folosi in strainatate abonamentele de telefonie mobila aproximativ la fel precum in tara. Comisia Europeana a reusit sa ajunga la un acord cu operatorii de telefonie mobila, iar incepand cu data de 15 iunie vom avea parte de schimbari majore.

Conform reprezentantilor Comisiei Europene, roaming-ul lasa loc unei piete in care clientii vor putea comunica mai usor indiferent de tara in care se afla, dar cu anumite limite. Mai exact, vorbim despre limite in ceea ce priveste traficul de internet, aici operatorii de telefonie mobila oferind doar un anumit numar de MB de utilizare in perioade predefinite.

Separat, utilizarea telefonului mobil in orice tara din Europa se va putea face fara a va mai gandi cat veti plati pentru fiecare minut consumat in utilizare. Schimbarea este perfecta pentru cei care calatoresc mult si fac multe apeluri telefonice din afara Romaniei catre tara noastra, sau catre numere locale, costurile lor urmand a fi reduse la cele din abonament, sau cartela.

Roaming dispare din Europa incepand cu 15 iunie

De mai bine de 2 ani este negociata aceasta disparitie a tarifelor de roaming din Europa si iata ca intr-un final avem parte de un acord favorabil pentru toata lumea. Toti operatorii de telefonie mobila din Europa sunt obligati sa accepte conditiile impuse de catre Comisia Europeana, astfel ca indiferent de operatorul folosit, situatia va fi aceeasi.

Practic, toate ofertele cu minute internationala din abonamentele noastre vor disparea complet, dar asta nu inseamna si ca abonamentele se vor ieftini odata cu disparitia lor. Teoretic asa ar fi normal, insa operatorii de telefonie mobila nu vor actiona asa, dar macar ne vom putea bucura de telefoanele noastre oriunde vom calatori.

“This was the last piece of the puzzle. As of 15 June, Europeans will be able to travel in the EU without roaming charges. We have also made sure that operators can continue competing to provide the most attractive offers to their home markets.”

Fara roaming in Europa, utilizarea telefoniei mobile va creste cu siguranta si unii operatori ar putea avea probleme cu retelele, dar totul face parte din evolutia normala pe plan european.

roaming-anulat-europa-15-iunie