iPhone – vanzari record la cel mai mare pret de pana acum

T4 2016 a stabilit un nou record pentru vanzarile de terminale iPhone, compania Apple comercializand 78.3 milioane de unitati in doar 3 luni de zile in lumea intreaga. Vorbim despre o crestere de 2.9 milioane de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, mica dar totusi existenta, deci Apple incepe incet sa isi revina, intrecand in premiera Samsung in vanzarile de smartphone-uri.

Acest record de vanzari de terminale iPhone pentru compania Apple vine si cu un record in ceea ce priveste pretul mediu de vanzare al terminalelor iPhone. Mai exact, in T4 2016 pretul mediu de vanzare al iPhone a fost de 695 de dolari, cu 4 dolari mai mare decat in T4 2015 si cel mai mare din momentul lansarii primului model al iPhone incoace.

Practic, din vanzarea de terminale iPhone, compania Apple a castigat cu 300 de milioane de dolari mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, numai multumita cresterii pretului mediu de vanzare. Interesul foarte mare pentru iPhone 7 Plus in ultimele 3 luni ar fi stat cel mai probabil la baza acestei cresteri a pretului mediu de vanzare, iar cresterile ar putea continua.

In urmatoarele luni iPhone 7 Plus ar urma sa fie cel putin la fel de popular, asa ca pretul mediu de vanzare al iPhone ar putea creste in consecinta in urmatoarele trimestre fiscale. Desi lumea nu se astepta la asa ceva, compania Apple a avut un trimestru fiscal peste asteptari din multe puncte de vedere, desi vanzarile pentru anumite produse au scazut.

vanzari-record-iphone