Apple Watch cu incarcare wireless este gandit de Apple

Incarcarea wireless nu ar urma sa fie disponibila doar in iPhone 8, compania Apple luand in calcul inclusiv implementarea acestei tehnologii si in Apple Watch. Cei din Cupertino au brevetat o tehnologie care ar permite incarcarea ceasului inteligent cu ajutorul unor noi tipuri de curele care ar avea integrate chip-uri pentru incarcare prin inductie.

Mai exact, vorbim despre o bratara speciala, sau poate chiar un accesoriu separat, care ar contine chip-uri capabile sa ofere incarcare prin inductie. Aceste dispozitive ar fi capabile sa incarce total, sau partial, bateria Apple Watch, insa transferul de energie s-ar face chiar in timp ce produsul este purtat la mana de catre utilizator.

Tehnologia gandita de catre Apple ar fi similara cu cea folosita pentru incarcatorul actual al Apple Watch, acesta fiind capabil sa se incarce fara fir, dar numai prin plasarea pe un pad de incarcare. In cazul tehnologiei de astazi vorbim despre o incarcare la o distanta, probabil, mica de transmitator, altfel sistemul n-ar fi cu nimic mai bun fata de cel actual.

Desi ideea celor de la Apple este foarte interesanta, marea problema sta aici in distanta la care Apple Watch va putea fi incarcat fara fir prin aceasta tehnologie. Daca utilizatorul va putea face totul in timp ce sta la un birou, la maxim 1 metru de stand-ul de incarcare, atunci functia va fi foarte apreciata, dar in alte conditii ea ar fi inutila.

Voi ce parere aveti despre aceasta idee a Apple ?

“A wearable power apparatus for a wearable electronic device includes one or more conductors, one or more batteries connected to the conductor, and/or an inductive coil that attaches to the wearable electronic device to inductively transmit power from the battery to the wearable electronic device, such as while the wearable electronic device is worn.”

apple-watch-incarcare-wireless