Facebook are 1.86 miliarde de utilizatori activi

Facebook si-a prezentat ieri rezultatele financiare pentru T4 2016 uimind analistii cu incasarile foarte bune pe care le-a avut, insa si cu numarul de utilizatori activi lunar. Conform celor de la Facebook, in T4 2016 a avut un maxim de 1.86 miliarde de utilizatori activi lunar in intreaga lune, acesta fiind un record absolut pentru compania americana.

Cifra a crescut cu aproximativ 100 de milioane de utilizatori fata de trimestru fiscal anterior, iar pana la jumatatea anului se vor atinge 2 miliarde de utilizatori activi lunar. In intregul an 2016, numarul de utilizatori activi lunar ai Facebook a crescut cu peste 200 de milioane de persoane, iar in urmatoarele luni se vor aduna aproximativ tot atat de multi.

Zilnic, peste 1.23 miliarde de persoane folosesc reteaua de socializare Facebook, iar dintre acestia 1.15 miliarde o acceseaza de pe terminalele mobile. Vorbim despre o rata extrem de mare de acces de pe terminalele mobile, adica peste 90%, iar asta ne spune cat de mult foloseste intreaga lume reteaua de socializare Facebook de pe mobil.

In 2016 Facebook a incasat 27.6 miliarde de dolari din vanzarea de reclame pentru companiile dispuse sa le cumpere, 8.8 miliarde dintre ei fiind generati doar in T4 2016. Pentru anul 2017, cei de la Facebook se asteapta atat la cresterea numarului de utilizatori, cat si a incasarilor generate de catre reclame, asa ca Facebook va deveni prima platforma cu 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

utilizatori-facebook-2016