Samsung Galaxy S8 va avea baterii din Japonia

Samsung Galaxy S8 urmeaza sa foloseasca baterii fabricate de catre compania japoneza Murata, un partener al companiei Apple pentru terminalele iPhone.

Samsung Galaxy S8 va avea baterii de 3250 mAh si 3750 mAh, conform unor informatii aparute zilele trecute, dar oare cat de sigure vor fi ele ? Samsung a dat de inteles acum cateva saptamani ca ar putea folosi in Samsung Galaxy S8 aceleasi baterii precum in Galaxy Note 7, iar multa lume a inceput sa-si puna intrebari in legatura cu siguranta lor.

Ei bine, se pare ca intre timp cei de la Samsung ar fi contractat un producator japonez pentru a furniza bateriile Samsung Galaxy S8 anul acesta. Compania japoneza Murata este cea care ar urma sa fie contractata pentru a furniza bateriile Samsung Galaxy S8 anul acesta si teoretic ele ar trebui sa fie mai sigure decat cele ale Samsung SDI.

Compania Apple cumpara deasemenea baterii din Japonia pentru terminalele sale iPhone, asa ca decizia luata pentru Samsung Galaxy S8 ar trebui sa fie una destul de buna. In terminalele lansate pana acum, Samsung a cumparat baterii din China si a utilizat produse fabricate de catre subsidiara sa, insa pentru Samsung Galaxy S8 face o schimbare interesanta de strategie.

Samsung Galaxy S8 va avea baterii din Japonia

Cei de la Murata ar furniza chip-ul Wi-Fi ale anumitor modele ale iPhone, iar acum se pare ca vor furniza inclusiv bateriile ce vor sustine functionarea Samsung Galaxy S8. Cat de sigure vor fi aceste baterii nu stim, dar teoretic Samsung Galaxy S8 ar trebui sa fie lipsit de problemele cu exploziile, asa cum s-a intamplat cu Galaxy Note 7.

Din moment ce produsele Murata sunt folosite de catre compania Apple, atunci probabil vorbim despre un producator cu standarde ridicate pentru calitatea componentelor, deci Samsung ar face o alegere buna pentru Samsung Galaxy S8. Desi Murata a fost ales de catre Samsung pentru a furniza bateriile Samsung Galaxy S8, nu se stie ce procent din total va veni de la japonezi.

Bateriile pentru Samsung Galaxy S8 urmeaza sa fie verificate in baza unei proceduri de testare in 8 puncte, astfel incat siguranta sa fie garantata. In aceasta idee, Samsung Galaxy S8 ar trebui sa nu explodeze in aproape orice fel de conditii de utilizare, pentru ca Samsung a invatat, cel mai probabil, ceva din esecul Galaxy Note 7.

samsung-galaxy-s8-baterii-murata