iPhone 8 – panouri touch OLED de la Interflex

iPhone 8 va avea un nou tip de ecran OLED furnizat de catre compania Interflex, in premiera, incepand din luna aprilie.

iPhone 8 urmeaza sa aiba panouri touch pentru ecrane OLED furnizate de catre compania Interflex, cei de la Apple luand recent decizia de a ii contracta. Vorbim despre o companie din Coreea de Sud care va furniza panouri touch pentru iPhone 8, ea intrand in lantul de distributie al Apple alaturi de alte companii care vor furniza aceleasi tipuri de componente.

In momentul de fata, cei de la Interflex dezvolta o serie de prototipuri ale componentei pentru iPhone 8, astfel ca Apple o va putea testa inaintea implementarii. Panourile tactile ce vor fi folosite in iPhone 8 sunt compatibile cu ecrane OLED si au tehnologie multitouch, deci vorbim despre ceva perfect pentru terminalele Apple.

Prototipurile celor de la Interflex urmeaza sa ajunga la compania Apple in luna aprilie, ele urmand a fi testate pana prin iulie, iar apoi vor fi folosite in iPhone 8. Avand in vedere aceasta perioada stabilita pentru furnizarea componentei dedicate iPhone 8, este destul de clar ca noul smartphone va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an.

iPhone 8 – panouri touch OLED de la Interflex

Aceste panouri tactile ale Interflex vor permite oferirea de suport multitouch pentru ecranul OLED al iPhone 8 prin plasarea deasupra unei folii tranzistoare, in locul unei componente separate. Aceasta tehnologie este adoptata din ce in ce mai des in smartphone-urile cu ecrane OLED, iar iPhone 8 va beneficia deasemenea de pe urma ei.

Interflex este unul dintre principalii producatori ai acestui tip de componente, iar separat de iPhone 8, ele urmeaza sa fie folosite si in Samsung Galaxy S8. Aceasta este si prima oara cand Interflex va furniza componente pentru compania Apple, deci iPhone 8 va fi si un test in acest sens pentru cei din Cupertino.

“South Korea’s multitouch tech company Interflex is supplying touch screen panels for Apple’s next iPhone, tentatively called iPhone 8. Citing unnamed sources, the report said the company is currently developing the prototypes with aims to start the shipment from April.”

Interflex urmeaza sa furnizeze cam jumatate dintre panourile tactile pe care Apple le doreste pentru iPhone 8 in 2017, adica aproximativ 40 de milioane de unitati.

iphone-8-panou-touch-interflex