Samsung Galaxy Note 7: a luat foc fabrica in care s-au facut bateriile

Ca o ironie foarte cruda a sortii, astazi a luat foc fabrica Samsung SDI care a produs bateriile in care au fost fabricate bateriile pentru Samsung Galaxy Note 7. Vorbim despre o fabrica a carei locatie este in China, Samsung SDI fiind initial acuzata ca a furnizat baterii cu probleme pentru Samsung Galaxy Note 7 si iata ca intreaga fabrica a luat foc.

Conform reprezentantilor Samsung SDI, un foc de intensitate mica a aparut in fabrica si a fost stins rapid de catre echipele de interventie. Desi cei de la Samsung au spus ca a fost vorba despre un incident minor, imaginile de mai jos arata ca lucrurile n-au stat chiar asa, un nor mare de fum fiind emis din locatia fabricii Samsung SDI.

Desi focul pare sa fi fost mult mai serios decat a dorit Samsung sa se creada, compania afirma ca productia nu ar fi fost afectata si bateriile sunt fabricate in continuare. Cei de la Samsung ar fi rezolvat problemele bateriilor, insa focul a pornit dintr-o zona in care sunt stocate materialele care urmeaza sa fie distruse, sau transportate la gropi de gunoi.

Samsung a afirmat ca a investit 129 de milioane de dolari in subsidiara SDI pentru a imbunatati conditiile de productie si a fabrica baterii care nu au probleme. Acestea urmeaza sa fie folosite inclusiv in Samsung Galaxy S8 incepand din primvara acestui an, iar teoretic noul terminal ar trebui sa fie mult mai sigur decat cel precedent lansat pe pietele globale.