Apple este pe locul 4 in topul celor mai inovatoare companii

Compania Apple a fost plasata pe pozitia a 4-a in topul celor mai inovatoare companii de pe planeta realitat de catre o reputata publicatie americana. Amazon, Google si Uber sunt companiile plasate inaintea celor de la Apple, insa niciuna dintre ele nu castiga la fel de multi bani precum cei din Cupertino, desi Google are servicii cu mai multi utilizatori.

Chiar daca vorbim despre 50 de companii de pe intreaga planeta, printre ele nu se afla si cei de la Samsung, asta desi Apple a fost premiata pentru curajul de a dezvolta chip-uri pentru produse. Mai exact, Apple este laudata pentru chip-ul A10 Fusion dedicat iPhone 7, dar si pentru cel creat W1 implementat in castile AirPods, sau cel T1 din Touch Bar.

Aceste chip-uri au fost dezvoltate pentru a arata ce fel de functii pot fi oferite pentru produse atunci cand controlezi intregul proces de creatie al lor. Desi cei de la Apple le vad ca produse unovatoare, realitatea este ca putina lume este de aceeasi parere, avand in vedere ca putini pot cuantifica impactul major pe care ele il au asupra vietii lor.

In ciuda acestor lucruri, compania Apple investeste miliarde peste miliarde de dolari anual in cercetare si dezvoltare, iar premiile nu contenesc sa apara. Cat de meritat este acest premiu pentru compania Apple este greu de spus, dar este surprinzator sa vedem ca Samsung nu apar intr-un top in care gasim multe companii pe care nu ne-am fi gandit sa le includem.

“But creativity is more than skin deep—and Apple’s approach to the hardware and software engineering that creates its experiences has never been more ambitious. Other makers of phones and tablets buy the same off-the-shelf chips as their competitors. Apple, by contrast, designs its own chips—so an iPhone packs a processor designed specifically optimized for Apple’s operating system, apps, display, camera, and touch sensor.”

apple inovatie