Facebook anunta lansarea unei noi aplicatii pentru produsele Apple

Facebook a confirmat oficial in cursul acestei zile intentiile sale de a lansa o aplicatie speciala pentru Apple TV in cursul urmatoarelor luni de zile. Vorbim despre o aplicatie dedicata exclusiv pentru redarea de clipuri video din cadrul retelei de socializare Facebook, deci ea nu va permite folosirea de pe Apple TV in alte scopuri decat cel de vizualizare a clipurilor video.

Pana acum compania Facebook le recomanda utilizatorilor sa redea prin AirPlay pe Apple TV clipurile video afisate in iPhone sau iPad, insa strategia sa se schimba. In curand cei de la Facebook le vor recomanda clientilor Apple sa instaleze noua aplicatie in Apple TV pentru a putea vedea clipurile video pe care diverse persoane le incarca.

Separat de Apple TV, noua aplicatie a celor de la Facebook urmeaza sa fie disponibila si in alte produse similare, inclusiv in televizoarele produse de catre cei de la Samsung. Avand in vedere ca vorbim despre o aplicatie pentru clipuri video, toate acestea vor porni automat cand sunt afisate in News Feed si vor avea sunetul activat automat.

Separat, pentru iPhone cei de la Facebook vor implementa un sistem care permite vizualizarea mai usoara a clipurilor video in format vertical. Mai mult decat atat, suport pentru sistemul picture in picture va fi implementat in curand intr-o actualizare a aplicatiei Facebook, asa ca noutati foarte interesante urmeaza sa ne fie oferite.

“Our video app for TV is a new way to enjoy Facebook videos on a bigger screen. […] With the app, you can watch videos shared by friends or Pages you follow, top live videos from around the world, and recommended videos based on your interests. You can also catch up on videos you’ve saved to watch later, as well as revisit videos you’ve watched, shared or uploaded.”

facebook aplicatie video tv

1 COMENTARIU