iPhone 8 – ecran microLED revolutionar

iPhone 8 ar putea avea un ecran microLED care va inlocui cititorul de amprente standard cu un alt sistem pentru scanarea amprentelor.

iPhone 8 ar putea avea un alt cititor de amprente oferit de catre compania Apple, un brevet de inventie inregistrat recent descriind planurile celor din Cupertino. Mai exact, compania Apple descrie posibilitatea de a integra un ecran microLED in iPhone 8, care ar avea un sistem capabil sa scaneze amprenta noastra fara a avea un cititor de amprente precum cel din butonul Home.

Apple descrie metoda prin care ar folosi in iPhone 8 o tehnologie a unei companii numite LuxVue pentru a putea scana amprente folosindu-se de ecranele microLED. Tehnologia microLED ce ar putea fi folosita in ecranul iPhone 8 este capabila sa “simta” apasarile si sa scaneze amprenta deoarece nu foloseste o matrice hardware, precum majoritatea ecranelor din terminale mobile.

Mai exact, tehnologia microLED testata pentru iPhone 8 nu ar folosi senzori capacitivi, ci alti senzori si emitatori de lumina infrarosie impreuna cu un ecran RGB LED, sau un microchip. Aceste formatiuni numite “pixel interactiv” pot fi calibrate pentru a indeplini o varietate de functii, inclusiv perceperea luminii ambientale, detectarea proximitatii obiectelor, dar si analizarea atingerilor.

iPhone 8 – ecran microLED revolutionar

Lumina infrarosie a acestor ecrane microLED ar recepta lumina infrarosie refractata de catre piele si ar crea o reprezentare 3D a obiectului spre care este emisa lumina. Explicatiile tehnologiei in sine sunt complexe, insa pe scurt, aceste ecrane microLED ar putea ajuta iPhone 8 sa scaneze amprente fara un cititor dedicat, deci cu mai putine componente.

Pentru zonele in care utilizatorii ar trebui sa isi scaneze amprenta pentru a debloca iPhone 8, densitatea de pixeli ar putea fi mai mare in ecranul microLED. In aceasta idee, scanarea amprentei ar fi mult mai exacta, si probabil mult mai rapida, iar asa iPhone 8 ar oferi aproximativ aceeasi functionalitate precum iPhone-urile lansate in ultimii ani.

“Exemplary methods and systems use a micro light emitting diode (LED) in an active matrix display to emit light and a sensing IR diode to sense light. A display panel includes a display substrate having a display region, an array of subpixel circuits, and an array of selection devices.”

Avand in vedere ca tehnologia a fost deocamdata brevetata pentru iPhone 8, este greu de spus daca Apple le va implementa in final in viitorul sau smartphone, sau nu.

iphone 8 ecran microLED citire amprente