Procurorii cer arestarea sefului Samsung

V-am spus ieri ca seful Samsung a fost audiat timp de 15 ore de catre procurorii din Coreea de Sud intr-un caz de dare de mita si coruptie la nivel inalt. In urma audierilor de ieri, procurorii din Coreea de Sud au anuntat astazi ca vor cere pentru a doua oara arestarea preventiva a lui Jay Y. Lee, vicepresedintele senior al grupului Samsung.

Separat de Jay Y. Lee, procurorii din Coreea de Sud cer deasemenea arestarea preventiva a managerului Park Sang-jin, al aceluiasi grup Samsung. Procurorii au depus deja documentatia prin care cer emiterea unui mandat de arest preventiv pentru Jay Y. Lee, iar o instanta din Coreea de Sud urmeaza sa decida asupra acestei cereri.

Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa aiba loc sedinta de judecata in care procurorii isi vor sustine cauza, insa luna trecuta Jay Y. Lee a trecut printr-o procedura similara. Atunci el a fost retinut intr-un centru de detentie timp de aproape 24 de ore, perioada in care instanta a deliberat in legatura cu cererea procurorilor privind arestarea sa preventiva.

Procurorii cer arestarea sefului Samsung

Atunci procurorii nu au avut noroc in a convinge instanta din Coreea de Sud ca Jay Y. Lee a mituit presedintele Coreei de Sud pentru a facilita o fuziune intre subsidiare Samsung. Acum se pare ca acestia au adunat dovezi noi in aceasta cauza aflata in cercetare si ramane de vazut daca vor reusi sa convinga instanta de vinovatia sefului Samsung.

Conform informatiilor furnizate de catre procurori, Jay Y. Lee si celalalt manager Samsung sunt acuzati de dare de mita, delapidare si ascunderea de bunuri in strainatate. Mai mult decat atat, Jay Y. Lee urmeaza sa fie acuzat si de marturie mincinoasa, iar asta are cel mai probabil legatura cu bunurile descoperite acum de catre procurori.

“South Korea’s special prosecutor’s office said on Tuesday it would again seek a warrant to arrest Samsung Group chief Jay Y. Lee, a suspect in a graft investigation that may topple President Park Geun-hye. The prosecutor is also seeking the arrest of Samsung Electronics Co Ltd executive Park Sang-jin. We have filed for an arrest warrant for Vice Chairman Lee Jae-yong and President Park Sang-jin today.”

Daca dovezile sunt suficient de puternice, atunci vicepresedintele grupului Samsung, si actual sef, ar putea fi arestat de catre autoritati. In cazul in care acest lucru se va intampla, atunci vorbim despre o lovitura puternica pentru companie, care ii va afecta nu doar reputatia internationala, ci si activitatea generala.

procurori arest sef samsung