10 hoti au furat iPhone-uri din Apple Store rupandu-le cablurile cu dintii

Politia din Madrid, Spania, a arestat recent 10 persoane care au furat terminale iPhone in valoare de 23.000 euro din Apple Store-uri dupa ce au ros cablurile cu care erau atasate de masa. Da, ati citit bine, cele 10 persoane au vizitat acelasi Apple Store timp de 2 luni de zile si au furat o multitudine de terminale iPhone dupa ce au ros cablurile de siguranta cu gura.

Din grup faceau parte 8 minori, iar in total ei au furat 24 de terminale iPhone de la compania Apple, deci vorbim despre modele cu foarte mult spatiu de stocare. Conform politiei, totul era facut intr-un mod organizat, hotii imprastiindu-se prin magazin inainte ca unul sa mearga la o masa cu terminale expuse si sa inceapa sa roada cablul de siguranta al terminalului iPhone.

Cand acesta era suficient de ros, terminalul era smuls din suport si transferat intre hotii din magazin pana la iesire, unde o terta persoana astepta sa il preia. Aceasta procedura a fost indeplinita de 24 de ori in cele 2 luni pana cand angajatii au inceput sa-si dea seama ce se intampla, au analizat inregistrarile camerelor de supraveghere si au anuntat politia.

Politia a reusit sa prinda unul dintre hoti in momentul in care incerca sa vanda unul dintre terminalele furate, acesta avand valoarea de 900 de euro. Desi in final hotii au fost prinsi, trebuie sa recunoastem faptul ca metoda prin care au reusit sa fure terminalele iPhone este una ingenioasa, dupa ce Apple a ales sa foloseasca noi cabluri de siguranta pentru iPhone in magazine.

iphone furt ros magazin