Prima Pagina iPhone Urmatorul iPhone ti-ar putea spune cand are ecranul crapat

Urmatorul iPhone ti-ar putea spune cand are ecranul crapat

Urmatorul tau iPhone ti-ar putea spune cand are ecranul crapat, daca o noua tehnologie dezvoltata de catre compania Apple va fi implementata in smartphone-urile sale. Vorbim despre o noua tehnologie bazata pe senzori si informatii culese de la utilizatori de catre Apple pentru a putea identifica mai usor ecranele crapate ale iPhone.

Conform brevetului de inventie inregistrat companiei Apple, noua tehnologie ar monitoriza integritatea ecranelor si ar trimite informatii catre serverele Apple. Analizand aceste informatii, Apple isi va putea da mai usor seama ce fel de impact au ecranele crapate asupra experientei de utilizare ale persoanelor care inca folosesc terminalele asa.

Ideea de a implementa senzori care sa-ti spuna daca ecranul iPhone este crapat, sau nu, pare destul de redundanta din moment ce poti vedea asta si singur. Totusi, cei de la Apple au o alta motivatie ascunsa pentru a implementa un asemenea sistem de monitorizare a integritatii ecranelor folosite in terminalele iPhone.

“Various types of sensors can be used to accomplish the described embodiments. For example, a touch sensor can be utilized for detection and characterization purposes. Alternatively, a crack detection specific sensor or sensors can be added to a device. In some embodiments, when formation of a crack is detected, a device having a sensor that detects a crack can adjust its behavior depending upon how the crack is characterized.”

Urmatorul iPhone ti-ar putea spune cand are ecranul crapat

Mai exact, compania Apple specifica faptul ca ne-ar putea trimite notificari cu privire la existenta acestor crapaturi, dar si a modului in care ele efectueaza functionalitatea terminalului. In mod normal, une cran crapat al unui iPhone poate permite folosirea dispozitivului in continuare, in functie de gravitatea situatiei, fara a afecta alte functii.

Implementand acest sistem, cei de la Apple le pot induce utilizatorilor ideea ca terminalele lor iPhone ar putea ramane fara anumite functii daca ecranul este crapat. Cu asemenea alerte, Apple ar putea convinge mai multe persoane sa-si schimbe ecranele, sau terminalele iPhone in intregime, deci ar castiga bani care in mod normal nu ar mai fi ajuns la ea.

“For example, the device can be configured to notify a user of the device of any or all systems of the device that will be affected by the detected crack. In some embodiments, crack characterization data can be sent to a device manufacturer to improve subsequent device models.”

Avand in vedere ca totul este deocamdata doar in stadiul de brevet de inventie, este greu de spus daca aceasta tehnologie va fi vreodata implementata de catre compania Apple.

iphone senzor alerta ecran crapat

 • Srb Srb

  Adica de parca noi nu am simti/vedea acest lucru πŸ™‚ cine stie poate apple vrea, din motive de securitate pt sanatatea utilizatorilor, sa opreasca functionarea dispozitivelor ce au ecranul crapat

 • liviu

  Eu cred ca fac asta ca sa iti invalideze garantia ca sa nu mai inlocuiasca atat de multe.
  P.S. Acum daca spargi display-ul si il inlocuiesti la un service cu unul de pe alt telefon nu se prinde nimeni daca te duci cu el la garantie…

 • ggsm

  Bine zis Srb!! Viitoarele iphone vor fi probabil inutilizabile dupa aparita unei fisuri, “tehnologia” nu e noua Sony o are implementata demult , o singura fisura in ecranul “shatter proof glass” al deviceurilor Xperia este de ajuns sa le faca inutilizabile :)) obligand utilizatorul fie sa schimbe ecranul ori smartphoneul, deci…

 • Julian

  1. Nu neaparat sa opreasca functionarea, ci sa te avertizeze…
  2. Are fiica-mea un iPad mini, cu ecranul crapat: nu se vede DECAT daca este stins ecranul sau oprit de tot. Cred eu… ca ar fi un pericol, in momentul in care se va crapa sau sparge mai rau – bucati foarte mici din display sa iti intre in degete…

 • ggsm

  De avertizat nu vad sensul, doar e ceva vizibil, fisura sau crapatura oricum ai numi’o…alta e treaba aici cu senzorii…

  Eu am folosit mult timp un iphone 4 “spart” nu se intampla nimic, crede’ma si fiica mea a avut la fel un samsung cu ecran fisurat si a mai dat de cateva ori cu el pe jos si nu au sarit bucati din el, in cazul tau fisura e infima nu va ajunge sa “sara” ceva cioburi de acolo.

 • Costel

  Deci apple ii considera retarzi pe posesorii de aifon

 • DaN T

  Urmeaza o noua inventie revolutionara. Vor sa scoata un telefon care sa arate intr-un colt cat la suta mai ai din baterie. Si la terminalele de lux vor arata si calitatea semnalului de la operator printr-un simbol original cu 4 liniute.

 • Catalin Petrisor

  Wow, ce functieπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚β—β—β—
  Nu stiu de ce nu sunt surprins.
  Vreau o functie care sa mi spuna ca a sarit vopseaua de pe sticla lui iPhone 8πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.
  Oare mai este apple ce a fost odata❓❓❓

 • ionut

  Oare tu de esti la fel de ….. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 • Catalin Petrisor

  @ionut: cu mine dialoghezi?