Apple vrea sa cream avatare virtuale in aplicatia Mesaje

Compania Apple dezvolta o noua functie pentru aplicatia Mesaje, ea putand fi integrata in iOS 11 incepand din vara acestui an si va fi extrem de interesanta. Mai exact, compania Apple isi imagineaza ca iPhone 8 cu a sa camera 3D ne va permite sa cream avatare virtuale pe care sa le folosim in aplicatia Mesaje si FaceTime in conversatii.

Vorbim despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple, el permitand crearea unei imagini 3D a fetei noastre, care poate fi folosita in conversatii. Conform companiei Apple, aceasta functie pentru aplicatia Mesaje ne permite sa ne cream un alter ego, ce poate fi personalizat in detaliu pentru a semana ca se poate de bine cu noi.

De la culoarea ochilor si pana la culoarea pielii, dimensiunea urechilor, forma nasului, expresiile faciale, sau parul facial, avatarul creat folosind aceasta functie va fi reprezentarea digitala a fetei noastre. Desi Apple descrie un sistem banal pentru crearea unui avatar, acesta din urma poate fi folosit in toate serviciile online ale Apple, sau chiar in jocuri.

Avatarul creat este inclusiv animat, iar in aplicatii precum Apple Maps, sau Adress Book, ar fi afisat cu animatie in loc de o imagine clasica, precum acum. In aplicatia Mesaje avatarul poate afisa inclusiv expresii faciale diferite in functii de anumite mesaje primite, sau trimise, asa ca vorbim despre o functionalitate extrem de interesanta, ea fiind aplicabila si in FaceTime.

“An avatar editing environment is disclosed that allows users to create custom avatars for use in online games and other applications. Starting with a blank face the user can add, rescale and position different elements (e.g., eyes, nose, mouth) on the blank face. The user can also change the shape of the avatar’s face, the avatar’s skin color and the color of all the elements.”

apple avatar 3d ios 11