Apple – laboratorul din Cambridge dedicat Siri

Compania Apple a recunoscut recent ca are un laborator in Cambridge, Marea Britanie, in care o serie de angajati ai sai se ocupa de dezvoltarea asistentului personal Siri. Birourile Apple se afla in apropierea celebrei universitati Cambridge, iar acolo lucreaza angajatii fostei companii VocalIQ, pe care Apple a cumparat-o special pentru a imbunatati Siri.

Diverse zvonuri au aparut anul trecut privind existenta acestui laborator pentru dezvoltarea Siri, insa atunci compania Apple a negat existenta sa. Acum, compania Apple a confirmat pentru presa din Cambridge ca in respectiva locatie lucreaza nu mai putin de 30 de angajati ai fostei companii VocalIQ, ei avand o sarcina foarte importanta pentru imbunatatirea Siri.

Apple a cumparat compania VocalIQ in cursul anului 2015, ea pornind ca un proiect al universitatii Cambridge cu rolul de a crea asistenti personali care sa comunice mai natural cu oamenii. Apple a vazut potentialul VocalIQ, asa ca a decis sa cumpere compania si sa mentina angajatii care lucrau pentru ea, munca lor fiind folosita pentru Siri.

Acest laborator Apple din Cambridge este doar unul dintre cele pe care compania Apple le are deschise in intreaga lume, dar majoritatea sunt dedicate dezvoltarii altor produse. Majoritatea dezvoltarii pentru Siri este facuta in Cupertino de catre Apple, dar in Marea Britanie exista oameni care lucreaza sa faca Siri mai natural.

“It is thought more than 30 people, including former VocalIQ staff, are now working at the Hills Road office, developing new versions of Siri to compete with the likes of Amazon and Google, both of which are marketing their own AI-powered personal assistants.”

iPhone siri asistenta aplicatii

5 COMENTARII