iPhone 8 – modem de 1 Gbps pregatit de Intel

iPhone 8 cu noul modem Intel XMM7650 va oferi suport pentru navigare pe internet la viteze de pana la 1 Gbps incepand de anul acesta.

iPhone 8 ar putea avea un modem de 1 Gbps dezvoltat de catre compania Intel, ea prezentandu-si noul produs in cursul zilei de ieri pentru potentialii clienti. Vorbim despre un modem Intel XMM7650 care ofera posibilitatea de a naviga pe internet la viteze gigabit prin retelele LTE, iar iPhone 8 ar putea fi primul smartphone in care el ar fi inclus.

Intel furnizeaza modemuri pentru iPhone 7, acesta fiind si primul model in care el fost integrat, iar pentru iPhone 8 compania americana ar intentiona sa continue colaborarea. Noul modem Intel XMM7650 a fost prezentat abia acum, insa exista suficient de mult timp pentru ca el sa fie pregatit in vederea implementarii in iPhone 8.

Acest modem Intel XMM7650 pentru iPhone 8 are ca si competitor direct unul Qualcomm Snapdragon X16, insa cei de la Apple nu sunt in relatii bune cu acestia din urma. Batalia legala dintre Qualcomm si Intel ar putea forta Apple sa aleaga modemul XMM7650 pentru iPhone 8, desi el ar putea avea performante inferioare celui Qualcomm.

iPhone 8 – model de 1 Gbps pregatit de Intel

Conform companiei Intel, noul modem XMM7560 suporta LTE de categoriile 16/13, iPhone 8 putand beneficia de viteze de download de 1 Gbps si viteze de upload de pana la 225 Mbps. Pentru ca totul sa fie complet, modemul Intel XMM7560 pentru iPhone 8 ofera suport universal pentru toate tipurile de retele LTE GSM si CDMA, deci vorbim despre un modem global.

Cu suport 8×4 MIMO in modemul Intel XMM7560 pentru iPhone 8, Apple poate permite interconectarea cu pana al 35 de benzi LTE si retelele GSM si CDMA. Practic, acest nou modem Intel XMM7560 poate inlocui complet nevoia de a mai folosi produse Qualcomm in iPhone 8, mai ales ca productia nu va fi chiar atat de mare in final.

“Like the X16, the Intel 7560 is LTE Category 16/13, with download speeds of 1Gbps and upload speeds of 225Mbps. It supports up to 8×4 MIMO, up to 35 LTE bands, and all of the current evolutions of LTE, GSM, and CDMA. Intel says the new modem is “expected to sample in the first half of this year and move into production soon afterward.”

Folosind modemurile Intel, compania Apple ar putea reduce substantial si dependenta de Qualcomm, iPhone 8 putand fi si ceva mai ieftin in final, dar numai pentru Apple. Acestea fiind spuse, iPhone 8 ar putea fi primul model de smartphone Apple cu suport pentru retele de 1 Gbps multumita companiei Intel.