Apple il critica pe presedintele Donald Trump

Compania Apple l-a criticat pe presedintele SUA Donald Trump intr-un comunicat de presa oficial publicat in cursul noptii trecute. Decizia companiei de-al critica pe Donald Trump are la baza faptul ca acesta a anulat o serie de masuri de protectie oferite copiilor din scoli care sunt confuzi in legatura cu identitatea lor sexuala, adica sunt transgender.

In baza acestor protectii, copiilor aflati in aceasta situatie li se permitea sa foloseasca toaletele pentru barbati, sau femei, in functie de propria preferinta. Practic, nu exista interdictie pentru baieti sa intre in toaleta fetelor, si viceversa, iar Donald Trump a anulat aceste masuri de protectie in baza propriilor convingeri privind persoanele de acest gen.

In comunicatul de presa publicat noaptea trecuta, compania Apple afirma ca toata lumea ar trebui sa aiba libertatea de a merge la scoala intr-un mediu lipsit de discrimintare si stigmatizare. Apple considera in continuare ca elevii transgender trebuie tratati la fel precum restul elevilor heterosexuali, fara a exista limite in privinta drepturilor si protectiilor oferite lor.

Dupa preluarea functiei de presedinte al Apple, Tim Cook a pus foarte mare accent pe protejarea drepturilor tuturor angajatilor indiferent de orientarea sexuala. El a fost primul presedinte de companie mare care a recunoscut ca este homosexual si a sustinut promovarea de legislatie in SUA care sa protejeze drepturile angajatilor indiferent de orientarea sexuala.

“Apple believes everyone deserves a chance to thrive in an environment free from stigma and discrimination. We support efforts toward greater acceptance, not less, and we strongly believe that transgender students should be treated as equals. We disagree with any effort to limit or rescind their rights and protections.”

apple transgender donald trump