Apple a cumparat servere vulnerabile in fata hackerilor

Pentru infrastructura serviciilor sale online, compania Apple cumpara servere de la o varietate de producatori, acestea fiind instalate in centre de date din SUA si nu numai. Anul trecut cei de la Apple au cumparat multiple servere de la compania Super Micro Computer si in cel putin unul au descoperit vulnerabilitati ce ar putea fi exploatate de catre hackeri.

In baza acestei descoperiri, compania Apple a decis sa returneze o serie de servere inapoi la compania Super Micro Computer, dar si sa incheie relatia contractuala cu ea. Niciuna dintre companii nu a oferit detalii cu privire la vulnerabilitatile descoperite in servere, insa se pare ca nu ar fi existat vreo bresa de securitate in infrastructura online a Apple.

Vulnerabilitatile descoperite de catre Apple au fost considerate a fi atat de periculoase, incat cei din Cupertino au decis imediat sa inchida serverele si sa le retrimita la furnizor. Reactia celor din Cupertino este perfect normala, avand in vedere ca vulnerabilitatile le-ar fi permis unor hackeri sa obtina acces la datele clientilor stocate in serverele sale.

Anul trecut au aparut si primele informatii care sugerau faptul ca Apple incepe sa isi asambleze propriile servere pentru infrastructura cloud globala. Decizia de a face acest lucru are la baza dorinta de a avea o securitate cat mai mare pentru datele stocate in servere, iar asta ar putea duce la o renuntare la mai multi furnizori de componente.

Apple ended up terminating its years-long business relationship with Super Micro, according to Tau Leng, a senior vice president of technology for Super Micro, and a person who was told about the incident by a senior infrastructure engineering executive at Apple. The tech giant even returned some of Super Micro’s servers to the company, according to one of the people briefed about the incident.

apple servere vulnerabile