Iata cate telefoane Nokia s-au vandut in 2016

Nokia este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de telefoane mobile de pe planeta, desi compania finlandeza care l-a creat, nu a mai produs vreun telefon de ani de zile. In ciuda acestui lucru, in 2016 s-au vandut 35.3 milioane de telefoane mobile sub brand-ul Nokia, toate fiind modele cu functii standard, deci nu vorbim despre smartphone-uri.

Per total, telefoanele vandute sub brand-ul Nokia in 2016 au reprezentat 9% din vanzarile totale la nivel global, un procent care plaseaza brand-ul pe locul 2 in topul producatorilor. Cei de la Samsung ocupa prima pozitie cu 52.3 milioane de unitati vandute si o cota de piata de 13.2%, diferenta nefiind colosala intre cele doua brand-uri.

Microsoft a vandut toate aceste modele de telefoane Nokia in cursul anului 2016, iar cifra reprezinta aproape o treime din cele 90 de milioane de unitati vandute in 2015. Totusi, brand-ul este relansat de catre cei de la HMD Global, o companie finlandeza care a cumparat drepturile de a folosi brand-ul Nokia pentru a lansa telefoane mobile.

Compania a anuntat deja cateva modele de telefoane Nokia, inclusiv smartphone-uri, ea confirmand si ca binecunoscutul Nokia 3310 va face o revenire. Intre timp, observam ca Nokia este departe de a fi disparut, vanzarile fiind in continuare semnificative, iar cei de la HMD au toate sansele de a relansa cu succes brand-ul in 2017 cu produsele potrivite.

vanzari telefoane nokia 2016

vanzari telefoane standard 2016