Papa: iubiti Biblia la fel de mult ca smartphoneurile

Papa Francisc a facut o afirmatie extrem de interesanta in cursul zilei de ieri, el cerandu-le oamenilor sa iubeasca Biblia la fel de mult precum isi iubesc smartphone-urile. Afirmatia este una cat se poate de logica intr-o lume in care smartphone-urile ne-au acaparat deja vietile si multi pun accent mult mai mare pe ele decat pe alte lucruri importante.

Inainte de a iubi un Biblia la fel de mult precum un smartphone, Papa Francisc le-a cerut oamenilor sa citeasca Cartea Sfanta cu la fel de multa dedicatie precum citesc informatii de pe telefoane. Mergand mai departe, el a inceput sa compare Biblia cu telefoanele mobile si modul in care oamenii s-ar comporta cu ea daca ar avea aceeasi valoare pentru ei.

Papa Francisc a adus in discutie ideea de a purta Biblia cu noi oriunde mergem, dar si daca am citi mesajele Domnului la fel precum citim mesajele SMS. Papa Francisc a spus si ca a facut o comparatie paradoxala, dar ca ea ar trebui sa-i faca pe oameni sa se gandeasca mai serios la importanta Bibliei si cat i-ar ajuta daca ar citi-o si intelege-o.

Afirmatia de acum vine dupa ce anul trecut el a afirmat ca internetul este un “dar de la Dumnezeu”, daca este folosit corespunzator si desigur ca are dreptate. Cat de multi oameni vor asculta afirmatiile Papei este greu de spus, dar e putin probabil ca multa lume sa uite de smartphone si sa citeasca Biblia, sau sa o trateze in exact acelasi mod.

“What would happen if we treated the bible like we do our mobile phones? If we turned around to retrieve it when we forgot it? If we carried it with us always, even a small pocket version? If we read God’s messages in the bible like we read messages on the mobile phone? It is not technology which determines whether or not communication is authentic, but rather the human heart and our capacity to use wisely the means at our disposal.”

papa francisc smartphone