Toate terminalele iPhone vor avea OLED pana in 2019

2017 va reprezenta inceputul unei schimbari majore pentru linia de produse ale companiei Apple, astfel ca toate terminalele iPhone vor avea OLED pana in 2019. Informatia vine astazi de la o publicatie asiatica, aceasta afirmand ca Apple vrea sa faca trecerea la ecranele OLED pentru intreaga sa serie de terminale iPhone in urmatorii 2 ani.

iPhone 8 va fi singurul model nou al iPhone in care vom regasi un ecran OLED in 2017 deoarece partenerii asiatici ai Apple nu pot produce suficient de multe componente de acest gen. Pana in 2019 productia ar trebui sa creasca substantial, astfel ca acela va fi primul an incare toate terminalele iPhone noi lansate de catre Apple vor avea ecrane OLED.

Apple vrea sa produca 60 de milioane de unitati ale iPhone 8 in 2017, toate cu ecrane OLED, insa asta ar fi doar 40% din productia totala de iPhoe-uri pentru finalul anului 2017. Separat, compania Apple va produce terminale iPhone 7S intr-un numar mult mai mare, de peste 80 de milioane de unitati, deci se asteapta vanzari colosale pentru serie.

Toate terminalele iPhone vor avea OLED pana in 2019

Samsung si Interflex sunt companiile care produc componente pentru aceste ecrane OLED, cei de la Samsung producand in mod exclusiv si ecranele. Separat de asta, cei de la Samsung intentioneaza sa isi creasca si productia de circuite integrate flexibile pentru iPhone 8, astfel incat sa ramana in continuare partener exclusiv al companiei Apple nu doar pentru ecrane OLED.

Apple are planuri foarte mari pentru seria iPhone si ecranele OLED ce vor fi integrate in ele, insa totul depinde de ceea ce pot produce partenerii companiei. Deocamdata Apple nu are de unde cumpara suficient de multe ecrane OLEd pe cat are nevoie, astfel ca iPhone 8 va da startul marii schimbari, dar alte modele o vor continua in viitor.

“Apple is expected to adopt OLED for about 60 million units […] and double the adoption next year. It aims to use OLED for all its new iPhones by 2019. This year’s introduction accounted for only 40%, but next year it is expected to double to 80% and 100% next year.”

Acestea fiind spuse, Apple se pregateste sa renunte complet la ecranele LCD pentru iPhone si totul in doar 2 ani.

iphone oled 2019