Samsung Galaxy S8 va avea un rival al Nokia

Samsung Galaxy S8 va avea inclusiv un smartphone rival produs de catre compania Nokia, el avand specificatii aproximativ identice.

Samsung Galaxy S8 va fi lansat pe piata in luna aprilie, iar separat de iPhone 7, Huawei P10 si LG G6, va avea inclusiv un rival produs de catre compania Nokia. Cei de la HMD Global, compania care a preluat drepturile asupra brand-ului Nokia, au in dezvoltare un competitor pentru Samsung Galaxy S8 pe care-l vor lansa curand.

NImeni nu se astepta ca Nokia sa lanseze vreodata un rival pentru Samsung Galaxy S8, avand in vedere recent lansatele sale terminale mobile. Nokia a lansat in 2017 produse low si mid-end, insa se pare ca pregateste inclusiv un smartphone premium care va concura cu Samsung Galaxy S8 in momentul lansarii pe pietele globale.

Noul smartphone Nokia va functiona in baza unui chip Qualcomm Snapdragon 835, exact acelasi care este produs chiar acum pentru Samsung Galaxy S8. Practic, atat produsul Nokia, cat si Samsung Galaxy S8 vor avea hardware la fel de puternic, insa asta nu inseamna ca toate specificatiile vor fi la fel de bune pentru ambele.

Samsung Galaxy S8 va avea un rival al Nokia

Rivalul Samsung Galaxy S8 de la Nokia va avea o carcasa din metal si camera duala, un ecran de cel putin 5.5 inch urmand a fi deasemenea inclus. Cei de la Nokia nu vor mai folosi camere Carl Zeiss pentru noul smartphone, dar asta nu inseamna ca a sa camera duala va fi inferioara celei din Samsung Galaxy S8, care ar putea fi tot duala.

Separat de un smartphone premium cu ecran mare si concurent cu Samsung Galaxy S8, cei de la Nokia ar avea in dezvoltare inclusiv unul cu ecran ceva mai mic. Specificatiile acestui al doilea posibil rival al Samsung Galaxy S8 vor fi cel putin la fel de bune, insa aparitia sa nu este la fel de sigura precum cea a primului dispozitiv.

Partea interesanta este ca produsul Nokia ar putea avea 6 GB RAM, adica mai mult decat Samsung Galaxy S8, iar asta i-ar putea oferi si performante mai bune. HMD Global pare sa fi inteles ca trebuie sa concureze cu Apple si Samsung pentru a avea succes, iar u ncompetitor pentru Samsung Galaxy S8 va duce compania in atentia tuturor.

Samsung Galaxy s8 rival nokia