Windows 10 afiseaza reclame in Explorer si desktop

Windows 10, ultima versiune a sistemului de operare al Microsoft, vine cu o schimbare extrem de enervanta care facea astazi inconjurul internetului. Mai exact, Windows 10 afiseaza reclame inclusiv in Windows Explorer, adica atunci cand navigati printre fisierele stocate in calculatoarele voastre, sau cand pur si simplu va uitati la desktop.

Pentru inceput, Windows 10 afiseaza reclame prin care le recomanda utilizatorilor sa-si inregistreze un cont premium pentru OneDrive in ideea de a avea mai mult spatiu in cloud. Reclama este afisata doar daca o conexiune la internet este activa in Windows 10 si puteti vedea in imaginea de mai jos cam cum enerveaza ea utilizatorii calculatoarelor.

Reclamele apar initial rar pentru utilizatorii Windows 10, insa in timp incep sa apara din ce in ce mai des, enervand si mai mult utilizatorii care folosesc sistemul de operare. Ideea celor de la Microsoft este de a vinde spatiu in cloud-ul OneDrive, insa afisarea acestor reclame in Windows 10 este prea mult, chiar si pentru compania din Redmond.

Windows 10 este instalat pe sute de milioane de calculatoare, iar cei de la Microsoft risca sa-si instraineze clientii daca-i agaseaza cu reclame stupide la OneDrive. Blocarea reclamelor este posibila prin dezactivarea functiei Show sync provider notifications din meniul Folder Options al Windows Explorer, dar asta inseamna ca in Windows 10 nu veti vedea notificari de la OneDrive.

windows 10 reclame explorer

windows 10 reclame desktop