Inginerii Apple se grabesc sa blocheze exploit-urile CIA

Zilele trecute 8,761 de documente secrete ale CIA au fost publicate de catre WikiLeaks, ele dezvaluind existenta unei unitati secrete menite sa descopere vulnerabilitati ale produselor electronice. Conform documentelor, aceasta unitate de angajati CIA a detinut extrem de multe exploit-uri care ii permiteau sa exploateze iOS, Android, windows si multe alte sisteme de operare.

La scurt timp dupa publicarea documentelor, cei de la Apple s-au grabit sa anunte ca majoritatea exploit-urilor divulgate nu afecteaza sistemele de operare iOS si macOS. Apple a afirmat ca ai sai clienti sunt in siguranta in fata unora dintre aceste exploit-uri deoarece ele nu mai pot fi folosite impotriva produselor pe care ei le folosesc zilnic.

In ciuda acestor afirmatii, inginerii celor de la Apple se grabesc sa descopere si sa inchida alte vulnerabilitati despre care compania nu le stia si pe care CIA le detine. Se estimeaza ca aceste 8,761 de documente reprezinta doar 1% dintre toate documentele pe care WikiLeaks le-ar detine, asa ca mult mai multe vulnerabilitati ar exista acolo.

Fara acces la acele documente, inginerii celor de la Apple nu stiu ce sa blocheze, deci inca mai exista vulnerabilitati de care compania nu stie si care ne pun produsele in pericol. Daca sau cand ar putea fi inchise aceste vulnerabilitati nu se stie, dar este clar ca nu suntem chiar atat de bine protejati in cele mai recente versiuni ale sistemelor iOS si macOS.

Apple engineers quickly began calling colleagues to bring them up to speed on the data dump and to coordinate the company’s response to this new security threat, according to a person familiar with the situation. Companies now find themselves in a difficult position: They believe that at least two organizations have access to hacking code that exploits their products — the CIA and WikiLeaks — but neither one is sharing this software …”

apple ios securitate