Samsung Galaxy S8 – iata de ce nu are cititor de amprente in ecran

Samsung Galaxy S8 nu va avea un cititor de amprente integrat in ecran deoarece tehnologia din spatele acestei componente nu este finalizata.

Samsung Galaxy S8 nu va avea un cititor de amprente integrat in ecran,a sa cum a dorit foarte multa lume de la noul smartphone dezvoltat de compania coreeana. Samsung Galaxy S8 va avea un cititor de amprente amplasat langa camera principala a terminalului, lucru pe care foarte putina lume si-l dorea inaintea aparitiei informatiilor.

Conform unor surse din interiorul companiei, Samsung Galaxy S8 nu va avea un cititor de amprente integrat in ecran deoarece nu a fost timp suficient pentru a oferi tehnologia. Se pare ca Samsung a investit sume serioase de bani in implementarea unui cititor de amprente in ecranul Samsung Galaxy S8, insa rezultatul a fost unul “frustrant” pentru companie.

Avand in vedere ca lansarea Samsung Galaxy S8 se apropia si progres nu exista, cei de la Samsung au luat decizia de a renunta temporar la idee in favoarea altei optiuni. Mai exact, vorbim despre cititorul de amprente care va fi montat langa camera Samsung Galaxy S8, aceasta optiuni fiind cea mai simpla pentru compania din Coreea de Sud.

Samsung Galaxy S8 – iata de ce nu are cititor de amprente in ecran

Pentru Samsung Galaxy S8, cei de la Samsung au tstat o solutie a Synaptics pentru scanarea amprentelor, tot suportul acesteia fiind oferit in vederea finalizarii tehnologiei. Din pacate pentru Samsung Galaxy S8, tehnologia in sine inca este in faza de testare, asa ca probabil va ajunge in Samsung Galaxy Note 8, sau poate in terminalele de anul viitor.

Daca in Samsung Galaxy S8 nu s-a putut implementa un cititor de amprente in ecran, atunci oare ce sanse sunt ca el sa ajunga in iPhone 8 ? Este adevarat ca iPhone 8 va fi lansat mult mai tarziu decat Samsung Galaxy S8, dar daca tehnologia nu va fi suficient de buna, chiar daca nu va veni de la Synaptics, atunci s-ar putea sa avem si de o dezamagire de la Apple.

“Samsung poured resources into Synaptics’ fledgling technology last year but the results were frustrating. With the production imminent, the company had to decide to relocate the fingerprint scanning home button to the back of the device at the last minute.”

Extinderea ecranelor pe tot panou frontal, cum se intampla la Samsung Galaxy S8 si iPhone 8, impune eliminarea butoanelor Home si a cititoarelor de amprenta din ele. Relocarea in carcasa nu este cea mai eleganta solutie, nici pentru Samsung Galaxy S8, nici pentru iPhone 8, asa ca speram ca Apple sa nu ia aceeasi decizie.

Samsung Galaxy S8 cititor amprente ecran

40 COMENTARII

  1. In 6 luni se pot intampla multe, deja vad lansare Note 8 in august cu livrare inainte de lansare iphone 8 ambele cu cititor integrat in ecran, iar la ce dimensiuni are S8 cred ca Note 8 va avea display de 7 inch

  2. Asta e o decizie marca Apple. Introduc tehnologiile pe rand ca sa incaseze mai multi banuti. Intai ecranul curbat (galaxy s6e), apoi ecranul curbat mai mare(galaxy s7e), apoi ampenta pe spate(galaxy s8), apoi amprenta in ecran(note sau galaxy s9). Deja vorbim de 4 generatii care au adus si vor aduce in continuare incasari. Pentru ei e bine.

  3. Personal mi se pare total lipsit de naturalete sa pozitionezi senzorul acolo…poate cei care il vor cumpara vor reusi sa ma contrazica

  4. Multe se spun despre i8, dar aproape niciodată nu sunt adevărate
    Acum se spune ca Apple va venii cu cititor de amprente în display și ecran care acoperă aproape tot panoul frontal, dar parca vad ca i8 va avea un banal panou Amoled prezentat ca inovația suprema în materie de display cu margini la fel de groase

  5. Eu înțeleg ca ești exclusiv în galeria Apple, dar nici asa de rău să aberezi
    Ce sa copieze Samsung de la un terminal care nici măcar nu exista și nimeni nu stie absolut nimic despre el, decât sa lanseze zvonuri?

  6. Pai asta e ca nu știu, dar chestia asa e prezenta ca o caracteristica pe care i8 o va avea, la fel ca ecranul care acoperă întregul panou frontal

  7. Aproape toti au preluat treaba asta pentru ca aduce bani, bani multi. De cand Apple a dat tonul cu seria “s” si scoate bani la imprimanta facand asta, majoritatea au preluat tactica asta mizerabila. Pe vremuri un update de flagship era chiar un update, cu schimbari majore atat in design cat si hardware care sa merite sumele cerute….acum pentru 1gb de ram in plus, un procesor minimal superior sau o camera putin de tot mai buna dai iar 1000€. De ce sa bagi amprenta sub ecran? Pai la anul ce mai bagam?…sau poate scoatem mufa de incarcare ca ocupa mult spatiu si ramanem doar cu QI nu? Fanii dau banii oricum. Asta e metoda Apple. E foarte buna doar pentru companie nu insa si pentru client si cata vreme Apple vinde asa de ce nu ar face la fel si ceilalti?

  8. Toți fac asa…. Acum dacă o luam logic dacă aduci toate noutățile pe nu terminal la anul ce aduci
    Aici e bine și pentru cumpărător și companie
    -pentru cumpărător este prețul
    Un smartphone cu cât are mai multe chestii exclusive cu atât prețul creste
    -pentru companie
    Odată cu aducere tuturor noutăților pe un terminal nu numai ca crești prețul, dar nu mai ce sa aduci la anul și utilizatorii își pierd entuziasmul
    Nu e strategia Apple, e firesc sa se întâmple asa…. Strategia Apple e sa tina de aceleași componente ani și ani ca să le reintroducă în generații noi

  9. Pai tocmai. Inainte era concurenta mare acum nu prea mai e. Concurenta e la midrange nu la flagship-uri. Incearca sa iti aduci aminte diferentele intre galaxy s3, S4, S5 si s6 si de la note 2 pana la note 5. Au fost salturi mari atat in design, tehnologii cat si hardware…deci cam tot.

  10. Cu toate ca “multe se spun despre i8 dar aproape niciodată nu sunt adevărate”,totuși unii știu sigur ca va arăta exact dar exact ca și S8,ce mai,clona pe fata,asta deși habar n-avem cum va arăta,doar concepte peste concepte și…cam atât!

  11. Cum adică nimeni nu știe absolut nimic despre el??? Pai nu ne-a luminat pe noi stimatul Kfc ca e o clona a lui S8? Mai încape loc de îndoiala?

  12. Exact o clona va fi. Vorbim in toamna,cand o sa-ti dai cu pumnii in piept ca ce tare e Iphone 8 si ca nu e o clona.
    Stai liniștit, am vazut multi ipocriti!

  13. Corect 🙂 Zvonurile despre Apple sunt mai mereu supraestimate, mereu spun ca iPhone x va avea asa și pe dincolo, dar la final mereu vei constata ca zvonurile erau false (întotdeauna)

  14. Hai să nu mai așteptăm ca Apple să facă miracole. Cel puțin așa vom fi mult mai puțin dezamăgiți când noua iterație de iPhone va fi la fel de banală ca cele mai recente 3 versiuni.

  15. Teoretic nu dorm, dar dacă mă întrebi peste câteva minute, răspunsul (ipotetitc) ar fi altul :))

    Da, ai dreptate, ceea ce cred oamenii în lunile dinainte de lansarea oricărui iPhone face așteptarea mai… interesantă! :)))

    Noapte bună, Viorel! 😉

  16. Bursa zvonurilor face parte din strategia de promovare a unui produs. E doar un alt artificiu de marketing folosit agresiv de Apple dar pe care, in parte l-au preluat si ceilalti (Samsung aici de fata). Azi un leak, maine un zvon, poimaine un video, totul culminand cu cozile interminabile si fanfaronada din ziua lansarii. Absolut toate astea in termeni tehnici de advertising se cheama “increased expectancy” ….si uite ca vorbim despre Galaxy s8 si iphone 8, apar “the fanboys” si astfel reclama (care e foarte scumpa de obicei) devine nu numai gratuita ci si extrem de eficienta pentru ca nu pare o reclama ci o discutie. Mult mai credibil no?

  17. Pai aia-i ca nu știu mai nimic concret(nici nu am afirmat vreodată așa ceva),spre deosebire de unii atotștiutori de pe aici care deși habar n-au cum va arăta afirma cu nonșalantă ca va fi clona.

  18. Adică va fi plin de găuri ca un șvaițer pe partea din față sus și cititorul de amprenta va fi amplasat pe spate lângă cameră,asta vrei sa zici?