iPhone 8 – Apple l-ar putea face aproape imposibil de reparat

iPhone 8 ar putea fi extrem de greu de reparat daca Apple va decide sa il faca asa cum s-a spus pana acum, adica prin utilizarea sticlei si pentru carcasa sa. Dimineata v-am prezentat o imagine cu aparatul folosit de catre Apple pentru a repara si calibra terminalele iPhone in magazine, el nefiind disponibil si la service-uri GSM terte cu aceleasi functii.

Anticipand lansarea iPhone 8 si a ceea ce va aduce el, unele service-uri terte aduc in discutie faptul ca noul smartphone ar putea fi aproape imposibil de reparat de catre ei. Acestea spun ca aparate similare ar putea fi necesare pentru a inlocui carcasa iPhone 8, sau a-i recalibra ecranul, ori a schimba diverse alte componente integrate de catre Apple.

In aceasta idee, acum este adusa in discutie ideea de “monopolizare” a reparatiilor pentru iPhone odata cu lansarea iPhone 8 pe pietele globale. Daca Apple va gandi terminalul astfel incat doar aparatele din magazinele sale sa il poata repara, atunci iPhone 8 va trebui dus doar in service-urile autorizate, altfel cele terte l-ar putea doar strica si nimic mai mult.

Desigur ca nimic nu este 100% sigur in momentul de fata, insa un iPhone 8 cu ecran OLED, cititor de amprente integrat in ecran, camera 3D cu senzori cu infrarosu si alte schimbari, ar putea fi greu de reparat altundeva decat la compania Apple. Trebuie sa fim constienti ca a face un asemenea produs nu este simplu si ca exista sansa ca Apple sa inchida si mai mult posibilitatile de reparatii terte.

“It would be great if a machine like that were available to independent repair shops. If we’re testing a battery or swapping a screen it would make our lives a lot easier. At the very least, it’d help if Apple open-sourced its diagnostic modes to other people. Imagine if every car we bought, every time you wanted to change the oil you had to take it to the dealer,” he added. “It’s just not realistic, and it monopolizes aspects of their business that are rarely good for their consumers.”

iphone 8 imposibil reparat