iPhone 8 – ecranul nu va fi chiar atat de curbat

iPhone 8 nu va avea un ecran OLED foarte curbat spre exterior, spre deosebire de seria Samsung Galaxy Edge, iar iOS 11 nu va avea nici functii speciale pentru el.

iPhone 8 va avea un ecran a carui curbura nu va fi egala, sau mai mare decat cea existenta in terminalele Samsung Galaxy Edge, conform unor informatii aparute astazi. Informatiile de astazi le sunt aproximativ la fel precum altele aparute acum cateva zile, care spuneau ca iPhone 8 nu va avea un ecran chiar atat de curbat precum se speculeaza.

Informatiile de astazi privind iPhone 8, sursa lor sustine ca aceasta curbura a ecranului va fi mica si, spre deosebire de terminalele Samsung Galaxy Edge, ea va fi doar estetica. Mai exact, Apple nu va oferi vreo functie importanta pentru aceasta parte a ecranului iPhone 8, avand in vedere ca ea nu va fi la fel de mare precum la terminalele Samsung.

Cei de la Samsung au prezentat modelele Galaxy Edge ca fiind “speciale” tocmai din cauza curburii mari, iar pentru ele exista functii dedicate, dar iPhone 8 nu va avea asa ceva. Apple a luat decizia de a nu curba prea mult ecranul iPhone 8 din cauza dificultatii de a produce o asemenea componenta, compania avand oricum probleme in a cumpara ecrane OLED normale.

iPhone 8 – ecranul nu va fi chiar atat de curbat spre exterior

Samsung va fi unicul producator al acestor ecrane OLED usor curbate pentru iPhone 8, dar asta stiam de acum cateva luni de zile, cand au aparut detalii privind alegerea Apple. Samsung este singurul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8 deoarece are cea mai mare capacitate de productie pentru asemenea componente, iar Apple nu are de ales.

Desi se astepta ca Apple sa foloseasca un ecran curbat pentru iPhone 8, se pare ca el va fi plat, cu marginile curbate spre exterior, asa cum se intampla la iPhone 7. Diferenta este ca la iPhone 8 aceasta curbura va fi mai proeminenta decat in cazul iPhone 7, dar nu cu foarte mult si asta nu ne va aduce functii noi in iOS 11, asa cum si-ar dori unii.

“The curve will be gentler than screens in Samsung’s Galaxy S7 Edge handsets. This is partly due to the challenges of making curved glass covers to match screens, according to the source. While the curved screen will allow a viewable area of about 5.2 inches and make the iPhone even sleeker, it will not offer significant new functions.”

Apple inca nu a finalizat design-ul iPhone 8, asa ca exista posibilitatea ca unele modificati sa mai fie implementate pentru noul smartphone. In ceea ce priveste ecranul exista sanse mici ca iPhone 8 sa aiba altceva, dar exista posibilitatea ca in iOS 11 sa vedem functii speciale pentru acest nou tip de ecran OLED cerut de catre Apple.

iphone 8 ecran oled curbat

2 COMENTARII

  1. Da, nimeni normal la cap nu se astepta sa fie curbat ca la S7 edge…sigur vor prelungi display pana unde era sticla de la iphone 6 incoace