iPhone 8 – 3 noi functii dezvoltate acum de Apple

iPhone 8 va avea noi functii de realitate augmentata, compania Apple avand sute de ingineri care le dezvolta in laboratoarele sale.

iPhone 8 urmeaza sa aiba multe functii pentru realitate augmentata, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile de la persoane care au legatura cu proiectele. Sute de ingineri lucreaza la proiecte pentru functii ale iPhone 8 bazate pe realitate augmentata, compania Apple crezand ca ea poate face noul smartphone mult mai atractiv.

Pentru aceste functii de realitate augmentata ale iPhone 8 lucreaza oameni care au facut parte din echipa Microsoft ce dezvolta HoloLens, dar si fosti angajati ai Oculus. Apple a angajat multi ingineri talentati pentru a dezvolta functiile de realitate augmentata ale iPhone 8, iar acestia muncesc din greu pentru a se asigura ca totul este conform standardelor companiei.

Printre functiile de realitate augmentata dezvoltate de catre compania Apple pentru iPhone 8 se numara una care permite schimbarea “adancimii” unei poze sau a obiectelor din ea, dupa inregistrare. Alta ar permite inregistrarea cu persoane folosind iPhone 8 si inclinarea capului uneia la 180 de grade, o a treia permitand plasarea de obiecte virtuale peste persoane din poze.

iPhone 8 – 3 noi functii dezvoltate acum de Apple

Pentru a oferi aceste functii in iPhone 8, compania Apple ar intentiona sa implementeze o noua camera frontala 3D, ajutata de o serie de senzori cu infrarosu. Tehnologia gandita pentru iPhone 8 ar fi similara cu cea oferita in Xbox Kinect, Apple cumparand in trecut o companie care a dezvoltat software-ul pentru acest accesoriu al Xbox 360.

Daca aceste 3 functii vor fi dezvoltate la timp pentru a fi implementate in iPhone 8, compania Apple se va lauda din plin cu ele si le va promova intens. iPhone 8 va avea multe schimbari de design pregatite de catre compania Apple, iar realitatea augmentata va completa cu siguranta imbunatatirile hardware pe care americanii le au pregatite.

“One of the features Apple is exploring is the ability to take a picture and then change the depth of the photograph or the depth of specific objects in the picture later; another would isolate an object in the image, such as a person’s head, and allow it to be tilted 180 degrees. A different feature in development would use augmented reality to place virtual effects and objects on a person, much the way Snapchat works.”

Tim Cook este ferm convins ca realitatea virtuala este viitorul companiei Apple, iar iPhone 8 este o componenta centrala in cadrul acestui proces. Separat de iPhone 8, compania Apple va dezvolta inclusiv o pereche de ochelari digitali care au functii de realitate augmentata, iar despre ei am tot auzit franturi de informatii, asa ca ramane de vazut ce se va mai afla.

“The AR-enhanced glasses are further down the road, the people say. Getting the product right will be key, of course. Wearables are hard. The current crop of AR glasses are either under-powered and flimsy or powerful and overwhelmingly large. Apple, the king of thin and light, will have to leapfrog current products by launching something small and powerful.”

iphone 8 realitate augmentata apple