Apple interzice folosirea denumirii Free pentru aplicatii

Compania Apple a pregatit o schimbare pe care dezvoltatorii de aplicatii nu o vor indragi chiar atat de mult. Mai exact, cei din Cupertino le interzic acum dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone si iPad sa mai foloseasca denumirea free in titlurile aplicatiilor publicate in AppStore pentru a nu atrage atentia asupra propriilor creatii.

Initiativa celor de la Apple are menirea de a “curata” AppStore de aplicatii de proasta calitate care sunt promovate in acest mod de catre dezvoltatori. In aceeasi masura, Apple a inceput sa interzica si publicarea aplicatiilor care au pretul specificat in denumire, iconita, screenshot-uri, sau preview-uri, astfelc a multi dezvoltatori au fost afectati.

Aceasta practica a companiei Apple a inceput luna trecuta si dezvoltatorii au vazut ca aplicatiile le sunt respinse cu mesaje generice care fac referire la folosirea celor de mai sus in denumirea aplicatiei. Practica a devenit una unitara pentru toate aplicatiile publicate in AppStore inclusiv in luna martie, asa ca lucrurile sunt destul de clare.

Apple a anuntat anul trecut ca initiaa o procedura de curatare a AppStore de aplicatii inutile, sute de mii fiind sterse, iar altele vor fi refuzate in baza acestor noi reguli.

“Your app’s name, icons, screenshots, or previews to be displayed on the App Store include references to your app’s price, which is not considered a part of these metadata items. Please remove any references to your app’s price from your app’s name, including any references to your app being free or discounted. If you would like to advertise changes to your app’s price, it would be appropriate to include this information in the app description. Changes to your app’s price can be made in the Pricing and Availability section of iTunes Connect.”

appstore restrictii aplicatii