iPhone 8 – Apple detaliaza noua tehnologie pentru Touch ID

iPhone 8 ar putea beneficia de tehnologia ultrasonica pentru scanarea amprentelor in lipsa unui buton Home cu Touch ID integrat.

iPhone 8 nu va avea buton Home integrat multumita ecranului de diagonala mai mare, iar asta inseamna si o schimbare pentru implementarea Touch ID. Compania Apple nu va mai putea integra Touch ID locatia sa obisnuita din moment ce butonul Home a disparut, astfel ca in iPhone 8 trebuie sa devina creativa cu oferirea functionalitatii.

Majoritatea zvonurilor de acum sugereaza faptul ca iPhone 8 va avea un cititor de amprente integrat in ecran pentru a oferi functionalitatea Touch ID. Intr-un nou brevet de inventie inregistrat companiei Apple este explicata metoda prin care un cititor de amprente ar putea fi integrat sub ecranul iPhone 8 pentru a facilita scanarea amprentelor.

Mai exact, compania Apple vorbeste despre folosirea tehnologiei ultrasonice pentru a facilita scanarea amprentelor direct prin ecranul iPhone 8. Cei de la Apple sustin ca aceasta tehnologie ultrasonica este cea mai exacta disponibila pentru scanarea amprentelor, dar si cea care este utilizata cel mai rar, dar iPhone 8 ar putea sa o aiba inclusa.

iPhone 8 – Apple detaliaza o noua locatie pentru Touch ID

Tehnologia ultrasonica descrisa de catre compania Apple in acest brevet de inventie este mai exacta atat pentru scanarea prin ecran, cat si folosind un buton standard, pentru iPhone 8. Cei de la Apple sustin ca iPhone 8 poate beneficia serios de o reducere substantiala a timpilor de scanare ai amprentei, dar acuratetea va fi deasemenea imbunatatita.

Partea interesanta este ca tehnologia ultrasonica poate scana mai bime amprentele in iPhone 8 chiar daca avem degetele uleioase, acoperite de praf, sau chiar apa. Acelasi lucru este valabil inclusiv pentru momentele in care presiunea aplicata pe buton nu este suficient de mare, astfel ca iPhone 8 va avea imbunatatiri masive in ceea ce priveste scanarea amprentelor.

“Contaminants such as grease, lotion, dirt, sweat, and food particles on a finger can degrade a captured fingerprint image, which can prevent a fingerprint sensing device from matching the captured fingerprint image to a known fingerprint image. Alternatively, a finger contacting an input surface of the fingerprint sensing device with too much or too little pressure can reduce the quality of the captured fingerprint image and prevent the fingerprint sensing device from recognizing the user.”

Compania Apple a descris de-a lungul timpului multe metode prin care iPhone 8 poate beneficia de pe urma unei schimbari a metodei de citire a amprentelor. Aceasta privind folosirea undelor ultrasonice este cea mai importanta dintre ele, iar cu iPhone 8 ar trebui sa avem o experienta complet diferita de a ne utiliza terminalele.

iphone 8 touch id ultrasonic