iOS 10.3 permite schimbarea iconitelor aplicatiilor

iOS 10.3 vine cu o schimbare foarte interesanta pentru utilizatorii de aplicatii pentru iPhone si iPa, ea fiind legata e una pentru dezvoltatorii de aplicatii. Mai exact, v-am spus ca incepand cu iOS 10.3 dezvoltatorii pot inlocui iconitele aplicatiilor din iPhone sau iPad fara ca noi sa fim nevoiti sa actualizam aplicatia prin AppStore, totul fiind facut de catre ei de la distanta.

Aceasta schimbare le permite dezvoltatorilor a activeze inclusiv o noua optiune pentru iOS 10.3 care ne permite sa schimbam singuri iconitele aplicatiilor. Pentru ca aceasta functie sa fie valabila, dezvoltatorii trebuie sa includa mai multe iconite in aplicatiile pe care le actualizeaza pentru a fi compatibile cu aceasta noua functie a iOS 10.3.

Dupa ce aplicatiile vor avea aceasta functie integrata in iOS 10.3, noi vom putea alege singuri ce iconita vom dori sa vedem pentru aplicatii. In imaginea de mai jos puteti vedea cum functioneaza aceastanoutate a iOS 10.3 in aplicatia MLB pentru liga americana de baseball, dar alte aplicatii o vor avea disponibila deasemenea in curand.

In aplicatia Configurari, Settings, vom putea accesa meniurile de setari pentru fiecare aplicatie si vom putea alege ce fel de iconita vor avea ele in iOS 10.3. Fara ca dezvoltatorii sa implementeze aceasta functie in aplicatii nu vom putea schima iconitele aplicatiilor fara jailbreak, asa ca va rebui sa asteptam ca toti sa o faca in perioada urmatoare.

ios 10.3 iconite aplicatii