Aplicatiile Android vor genera mai multi bani decat cele iOS in 2017

2017 urmeaza sa fie anul in care aplicatiile pentru Android vor genera mai multi bani decat cele pentru iOS pentru dezvoltatorii din lumea intreaga. Informatia este oferita de catre cei de la App Annie, o companie americana specializata pe analizarea pietei aplicatiilor pentru terminalele mobile, iar in imaginea de mai jos puteti vedea estimarea lor.

Conform acestora, in 2016 aplicatiile pentru iOS au generat 34 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorii din lumea intreaga. Aplicatiile pentru Android din Google Play si alte magazine terte de aplicatii, au generat 27 de miliarde de dolari pentru dezvoltatori, avantajul fiind in mod clar in favoarea iOS-ului in cursul anului trecut.

In 2017 lucrurile ar urma sa se schimbe, AppStore urmand a generat incasari de 40 de miliarde de dolari din aplicatii, cu 1 miliard de dolari mai putin decat Google Play si alte magazine terte. Nici Google Play si nici alte magazine terte nu vor intrece AppStore singure, dar impreuna ar urma sa o faca si aici vorbim despre 1 magazin versus cateva sute.

Diferenta urmeaza sa fie si mai mare in 2021, atunci ea urmand a creste la 18 miliarde de dolari, dar AppStore va ramane in continuare magazinul care va genera cei mai multi bani. Este greu de spus cand, sau daca, vreun magazin de aplicatii Android va putea intrece AppStore singur, dar este clar ca dominarea iOS-ului va disparea din 2017.

“The iOS App Store is projected to remain the single most lucrative app store through the forecast period, generating more than $60 billion in gross consumer spend in 2021. However, the combined consumer spend on Google Play and third-party Android stores is expected to overtake it in 2017 thanks to their dominant smart device market share and strong installed base growth.”

aplicatii ios android vanzari