iPhone 8 si iPhone 7S vor avea ecrane cu tehnologii ale iPad

iPhone 8 si iPhone 7S ar putea avea ecrane True Tone similare cu cele implementate de catre compania Apple in iPad Pro inca din 2016.

iPhone 8 si iPhone 7S vor fi lansate in 2017 de catre compania Apple, iar conform unor informatii aparute astazi, ele urmeaza sa contina o tehnologie ce a fost implementata cu succes in iPad. Mai exact, iPhone 8 si iPhone 7S urmeaza sa fie lansate cu un ecran true tone, pe care compania Apple l-a implementat deja in iPad Pro din 2016.

iPhone 8 si iPhone 7S vor avea ecrane OLED si respectiv LCD, insa ambele vor avea inclusa tehnologia true color, sau true tone folosita deja in iPad Pro. Aceasta tehnologie a fost implementata in ideea de a modifica luminozitatea si culorile ecranului in functie de mediul in care se afla utilizatorul, ecranul avand un senzor special pentru lumina ambientala.

Apple a implementat aceasta tehnologie pentru a imbunatati sistemul Night Shift menit sa usureze folosirea zilnica a iDevice-urilor. Acesta modifica tonalitatea culorilor si luminozitatea ecranului cand ne aflam in medii cu lumina ambientala scazuta, astfel incat ochii nostri sa nu fie afectati de utilizarea ecranului in apropierea ochilor.

iPhone 8 si iPhone 7S vor avea ecrane cu tehnologii ale iPad

Foarte multa lume apreciaza functia Night Shift disponibila in iPhone de ceva vreme, dar nici ecranele True Tone n-au dus lipsa de laude de la clienti. Implementand aceeasi tehnologie in iPhone 8 si iPhone 7S, compania Apple se asigura ca le ofera clientilor sai posibilitatea de a utiliza terminalele iPhone pentru perioade indelungate fara ca ei sa oboseasca la fel de mult.

Aceasta nu este prima oara cand auzim ca un ecran True Tone ar urma sa ajunga in iPhone 8 si iPhone 7S, primele zvonuri aparand chiar din 2016. In aceasta idee, este clar ca Apple a testat ecrane true tone in iPhone 8 si iPhone 7S inca de atunci si probabil s-a hotarat sa le implementeze oficiale pentru noile sale smartphone-uri.

“For the expected iPhone 7S models, as well as the iPhone 8, we think ams’s content increases due to the inclusion of its full spectral sensing ambient light sensor, as already seen in the iPad Pro for that device’s True Color screen functionality. We estimate this to be a material step-up in content from the $0.60 range to $1.00.”

iPhone 8 si iPhone 7S urmeaza sa fie lansate in luna septembrie a acestui an de catre compania Apple. Pana atunci vom afla cu siguranta daca acest zvon privind implementarea ecranelor true tone in iPhone 8 si iPhone 7S este adevarata, sau nu, asa ca va fi interesant de vazut ce a pregatit compania Apple.

iphone 8 ecran true tone