Apple si Samsung domina piata smartphone

Apple si Samsung domina piata globala a producatorilor de smartphone-uri, iar aceasta informatie nu este noua, dar mai jos puteti vedea lucrurile intr-un alt context. Mai exact, puteti vedea o comparatie intre vanzarile inregistrate de catre Apple si Samsung pe piata smartphone, in comparatie cu vanzarile celorlalti producatori.

Din 2015 si pana in prezent, cei de la Apple si Samsung au mentinut o pozitie dominanta, inregistrand impreuna peste 33% din vanzarile totale de smartphone-uri in fiecare trimestru fiscal. T1 2016 a fost punctul culminant, cu 39.2% din vanzarile totale de smartphone-uri, iar asta multumita in principal celor de la Samsung, care vand mai mult decat Apple.

Totusi, acesti doi producatori vand impreuna aproape cat restul producatorilor de smartphone-uri separat de Huawei, Lenovo si Xiaomi. Desi cei de la Apple si Samsung inregistreaza peste 33% din vanzarile totale de smartphone-uri in fiecare trimestru fiscal, cand vine vorba de profit, companiile incaseaza peste 99% din profitul intregii industrii de ani de zile.

In momentul de fata, doar cei de la Huawei reusesc sa inregistreze singuri peste 10% din vanzarile totale de smartphone-uri, adica peste 100 de milioane de unitati. Profitul lor este infim, la fel ca a multor altora, iar acest dopol al Apple si Samsung va continua pentru foarte multi ani de acum inainte pentru ca nu exista concurenta pentru ele, cel putin nu la nivel global.

apple samsung domina smartphone