Prima Pagina Apple Apple si Samsung domina piata smartphone

Apple si Samsung domina piata smartphone

Apple si Samsung domina piata globala a producatorilor de smartphone-uri, iar aceasta informatie nu este noua, dar mai jos puteti vedea lucrurile intr-un alt context. Mai exact, puteti vedea o comparatie intre vanzarile inregistrate de catre Apple si Samsung pe piata smartphone, in comparatie cu vanzarile celorlalti producatori.

Din 2015 si pana in prezent, cei de la Apple si Samsung au mentinut o pozitie dominanta, inregistrand impreuna peste 33% din vanzarile totale de smartphone-uri in fiecare trimestru fiscal. T1 2016 a fost punctul culminant, cu 39.2% din vanzarile totale de smartphone-uri, iar asta multumita in principal celor de la Samsung, care vand mai mult decat Apple.

Totusi, acesti doi producatori vand impreuna aproape cat restul producatorilor de smartphone-uri separat de Huawei, Lenovo si Xiaomi. Desi cei de la Apple si Samsung inregistreaza peste 33% din vanzarile totale de smartphone-uri in fiecare trimestru fiscal, cand vine vorba de profit, companiile incaseaza peste 99% din profitul intregii industrii de ani de zile.

In momentul de fata, doar cei de la Huawei reusesc sa inregistreze singuri peste 10% din vanzarile totale de smartphone-uri, adica peste 100 de milioane de unitati. Profitul lor este infim, la fel ca a multor altora, iar acest dopol al Apple si Samsung va continua pentru foarte multi ani de acum inainte pentru ca nu exista concurenta pentru ele, cel putin nu la nivel global.

apple samsung domina smartphone

 • IsVel

  Samsung cu hoția și Apple cu mândria !

 • Srb Srb

  yea baby,samsung si cu terorismul

 • EMP83

  Vorbești prostii, materialele folosite de Samsung începând cu S6 sunt de o calitate cel puțin la fel de buna ca și ce folosește apple. Problema la Samsung o reprezintă os-ul care nu este întotdeauna la fel de fluid ca și ios.

 • Viorel Predatorul

  Cu toate astea:
  – niciun smartphone de-a lui Samsung nu s-a cojit precum iPhone 5,
  – toate smartphone-urile premium ale lui Samsung au ecran cu sticlă Gorilla Glass de cea mai nouă generație, în timp ce iPhone are sticlă obișnuită
  – sticla camerei din Galaxy nu se zgârie ca cea a iPhone-ului (Apple minte hoțește că e safir, dar nu este!)
  – niciun galaxy nu se zgârie așa ca Jet Blecu’ lui Apple!
  – niciun cablu de încărcare Samsung nu se rupe așa cum o fac alea Apple
  – niciun smartphone Samsung nu a avut vreodată vreun Antenna Gate, în timp ce Apple da!
  – niciun produs cu ecran de-a lui Samsung nu a suferit de pete de culoare așa cum suferă laptopurile Apple
  – niciun produs Samsung cu microprocesor nu suferă de bãzâieli așa cum suferă iPhone 7!

 • George 89

  Cine nu fura ma rog, ar trebuii sa știi asta destul de bine deoarece trăim în România
  Mândra Apple este ca reușește de minune sa păcălească consumatorii sa cumpere niște produse foarte depășite tehnologic… Asta ii merge foarte bine

 • George 89

  Și lista e mult mai lunga

 • George 89

  Ai uitat de indoit

 • Viorel Predatorul

  Lista poate fi mai lungă, dar asta este suficientă ca să vadă și el că produsele Apple nu sunt așa de calitate cum crede el. Aștept să văd dacă răspunde cu ceva 🙂

 • Mr. Tambourine Man

  Orice om care se respectă cât de cât își cumpără Apple. Pentru restul există plasticul

 • IsVel

  Samsung este din plastic ,samsung a lansat un telefon care ia foc, samsung folosește in interior banda dubla adezivă și lista poate continua.
  Eu nu am spus ca Apple produce telefoane fără cusur! Dar punând in balanța iPhone și samsung tind sa cred ca balanța atârna in favoare iphone-ului.
  Și asta este doar punctul meu de vedere

 • IsVel

  EMP83 cum poți compara plasticul cu metalul ,Cum poți compara banda dubla adezivă cu surubelele ,cum poți compara un produs care risca sa ia foc cu unul care nu ia foc

 • real

  iphone 5c e policarbonat de calitate marca apple?
  oameni buni voi traiti in trecut.
  stati toata ziua si blamati orice lucru care nu are logo-ul apple.
  eu as zice sa va bucurati de dispositivele marca apple (componente samsung)

 • marcel

  Prietene …. si sti cate iphone au luat foc ? Sti ca samsung galaxy s6 s7 s8 sunt din metal plus sticla ? Sti ca ecranele nu sunt prinse in surubele la nici un smartphone ?

 • Visan Teodor

  Ce gluma buna.

 • Visan Teodor

  Nu e chiar așa cum spui tu.Ambele companii au avut diverse probleme.Diferenta consta in faptul că unii recunosc și îndreaptă iar ceilalți,deși dau vina pe utilizatori,repara problema în versiunea “S”.De ce spui că nici un smartphone Samsung nu s-a cojit,uiți de cromul de pe S3,4,5?Nu știu ce sticla folosește Apple pe display,dar e de calitate.Nici un smartphone Samsung nu a avut vreun gate?Ce zici de firegate?

 • Visan Teodor

  Inca o glumă.

 • IsVel

  Eu recunosc ca și iPhone mai are probleme, dar voi nu recunoașteți ca samsung este o bombă

  Dacă ar fi sa renunț la iPhone
  Sigur nu trec pe samsung!

 • BurN®

  Oricum calitatea Apple este peste cea a samsung asta se cunoaște la nivel global si așa va fi pentru totdeauna!! Si mereu va fi cel mai preferat brand din lume! Degeaba va chinuiți voi sa lăudați samsung o faceți doar de ciuda sau whatever :))