Iata cand am putea avea ecranul pentru smartphone care se repara singur

Cercetatorii americani ai universitatii din California au facut recent o descoperire remarcabila care pune intr-o lumina extrem de buna viitorul smartphone-urilor. Mai exact, ei au dezvoltat un polimer care se repara singur chiar daca apar zgarieturi, taieturi, sau crapaturi pe suprafata sa, el putand fi perfect pentru ecranul unui smartphone.

Acest polimer este capabil sa conduca electricitatea, deci ar putea fi utilizat pentru un ecran tactil, capacitatile sale de auto-reparare fiind remarcabile, conform cercetatorilor. Acest material este facut dintr-un polimer care are capacitati elastice, dar si din sare ionica, atractia dintre ioni si molecule facand posibila reparararea acestuia in timp.

Materialul se poate intinde cu de pana la 50 de ori mai mult fata de dimensiunea sa normala, insa daca se rupe sau sparge, se poate “lipi” la loc fara probleme. Repararea in caz de rupere este probabil cea mai impresionanta noutate, aceasta permitand lipirea bucatilor sparte dintr-un ecran care intra in contact cu o suprafata dura.

Desi ideea de a avea un smartphone al carui ecran are asemenea caracterici este grozava pentru multi, realitatea este ca va trece mult timp pana cand el va fi lansat. Nu se stie cand ar putea finaliza cercetatorii acest material, dar se spera ca pana in 2020 el ar putea fi disponibil si intr-o varianta comerciala pentru producatori.

Voi ce parere aveti despre el ?

“The material, which can stretch to 50 times its original size, is made of a stretchable polymer and an ionic salt. It features a special type of bond called an ion-dipole interaction, which is a force between charged ions and polar molecules. This means that when the material breaks or has a scratch, the ions and molecules attract to each other to heal the material.”

iphone ecran repara singur