Iata cati bani au incasat managerii Apple in 2017

Saptamana trecuta 8 dintre cei mai importanti vicepresedinti seniori, sau vicepresedinti, ai companiei Apple au primit actiuni la companie care valoreaza cate aproximativ 13 milioane de dolari fiecare. Actiunile au fost acordate in data de 1 aprilie si fac parte dintr-un pachet de actiuni restrictionate pe care ei trebuiau sa le primeasca de la Apple.

Acestea au fost incluse in contractele de angajare la companiei si trebuiau acordate in baza vechimii pe care acestia au inregistrat-o in cadrul companiei. Vorbim despre doua seturi separate de actiuni pe care acestia le-au primit, ele totalizand 94,010 pentru 6 dintre manageri.

Jeff Williams, Bruce Sewell, Phil Schiller, Eddy Cue, Craig Federighi si Dan Riccio au primit cate 94.010 actiuni de la compania Apple saptamana trecuta. La o valoare de peste 140 de dolari per actiuni, ele pot fi vandute chiar si acum pentru o suma de aproximativ 13.6 milioane de dolari, Mai mult decat salariul lor anual pe chiar peste 10 ani.

Separat, Angela Ahrendts si Luca Maestri au primit actiuni care totalizeaza cate 6 milioane de dolari pentru fiecare, ele facand parte dintr-un plan separat al Apple. Dintre toate aceste actiuni, pentru primii 6 au fost retinute 46,214 de actiuni conform legilor fiscale din SUA, ultimii doi ramanand fara 19,632 de actiuni si respectiv 20,648 de actiuni.

Un singur vicepresedinte senior, Phil Schiller, a vandut ce i-a mai ramas din actiuni, adica 47,796 de actiuni, si a incasat 6.9 milioane de dolari in urma acestei vanzari. Managerii Apple au primit aceste actiuni dupa ce anul trecut n-au primit bonusuri din cauza performantelor nesatisfacatoare ale companiei Apple, dar au ocazia de a se revansa acum.

manageri apple actiuni primite