Apple ne spune ce iPhone si iPad nu vor functiona cu iOS 11

iOS 11 va fi lansat de catre compania Apple in versiune beta la inceputul lunii iunie, iar timp de 3 luni va fi testat cu dezvoltatorii de aplicatii si utilizatorii de iDevice-uri din lumea intreaga. Atunci ar trebui sa aflam ce iPhone sau iPad nu vor rula iOS 11 anul acesta, insa compania Apple ne-a spus inca de pe acum ce intentioneaza sa faca anul acesta si ce utilizatori vor fi dati uitarii in 2017.

Apple a lansat zilele trecute noua aplicatie Clips pentru iDevice-urile sale, iar aceasta nu este compatibila cu singurele terminale care care suporta iOS 10 si au chip-uri de 32 biti. Mai exact, aplicatia Clips nu poate fi instalata pe iPhone 5, iPhone 5C, si iPad 4, toate aceste produse avand chip-uri A6 de 32 biti, ultimele fabricate de catre Apple inaintea lansarii chip-ului A7 de 64 biti.

Apple ne spune ce iPhone si iPad nu vor functiona cu iOS 11

Chiar inaintea lansarii aplicatiei Clips, compania Apple nu a lansat versiunea beta a iOS 10.3.2 pentru aceste terminale si a retras versiunea OTA a iOS 10.3 pentru ele. Combinand toate acestea cu vechimea dispozitivelor si decizia luata pentru aplicatia Clips, este cat se poate de clar ca Phone 5, iPhone 5C, si iPad 4 urmeaza sa fie date uitarii anul acesta de catre compania Apple si nu vor rula iOS 11.

Daca privim logic lucrurile, era cam normal pentru compania Apple sa faca iOS 11 incompatibil macar cu iPhone 5 in baza vechimii, dar se pare ca vrea sa scape complet de terminalele cu chip de 32 biti. iOS 11 urmeaza sa fie prima versiune a sistemului de operare iOS care este disponibila exclusiv pentru iDevice-uri care au chip-uri cu arhitectura de 64 biti, aceasta fiind o schimbare majora.

Chiar daca lucrurile nu au devenit deocamdata oficiale, compania Apple ne da inca de pe acum de inteles ca toti cei care vor sa foloseasca iOS 11 ar trebui sa renunte la aceste trei terminale Apple.

ios 11 iphone ipad nefunctionale

16 COMENTARII

  1. Cumpără-ți un iPhone 6s de 16 GB, care a fost fabricat înainte să apară iPhone 7. Sigur are iOS 9 din fabrică.