Iata cum iti poti crea un iPhone 6S cu 300 de dolari

7

Un american cu foarte mult timp la dispozitie a dorit sa afle daca poate crea un iPhone 6S 16 GB folosind doar componente cumparate din pietele de produse electronice din China. In clipul video de mai jos el prezinta intreaga experienta prin care a trecut, ea avand drept rezultat final un iPhone 6S 16 GB al carui cost de asamblare a fost de numai 300 de dolari, jumatate din ceea ce cere Apple pe el.

Americanul a incercat si reusit sa-si asambleze singur componentele pentru iPhone 6S cumparate, cheltuind aproape 1000 de dolari in total, inclusiv pe unele unelte pe care nu le-a mai folosit. Excluzand aceste unelte, barbatul sustine ca a cheltuit cam 300 de dolari pentru a-si crea un iPhone 6S folosind doar componente cumparate din pietele de electronice din Shenzen, China.

Toate componentele cumparate de catre barbat provin de la terminale iPhone 6S stricate si dezasamblate, asa ca nu vorbim despre componente noi, unele dintre ele fiind cumparate stricate si returnate. In ciuda unor esecuri, americanul a reusit in final sa ramana cu un iPhone 6S 16 GB pe care probabil nu-l va folosi fara probleme, avand in vedere provenienta pieselor din el.

Cand a fost lansat, iPhone 6S avea un pret de productie de aproximativ 236 de dolari, iar un an mai tarziu el poate fi asamblat pe bucati cu putin peste 300 de dolari, deci cei din China pot face terminale destul de interesante cu bani putini.