Iata cum iti poti crea un iPhone 6S cu 300 de dolari

Un american cu foarte mult timp la dispozitie a dorit sa afle daca poate crea un iPhone 6S 16 GB folosind doar componente cumparate din pietele de produse electronice din China. In clipul video de mai jos el prezinta intreaga experienta prin care a trecut, ea avand drept rezultat final un iPhone 6S 16 GB al carui cost de asamblare a fost de numai 300 de dolari, jumatate din ceea ce cere Apple pe el.

Americanul a incercat si reusit sa-si asambleze singur componentele pentru iPhone 6S cumparate, cheltuind aproape 1000 de dolari in total, inclusiv pe unele unelte pe care nu le-a mai folosit. Excluzand aceste unelte, barbatul sustine ca a cheltuit cam 300 de dolari pentru a-si crea un iPhone 6S folosind doar componente cumparate din pietele de electronice din Shenzen, China.

Toate componentele cumparate de catre barbat provin de la terminale iPhone 6S stricate si dezasamblate, asa ca nu vorbim despre componente noi, unele dintre ele fiind cumparate stricate si returnate. In ciuda unor esecuri, americanul a reusit in final sa ramana cu un iPhone 6S 16 GB pe care probabil nu-l va folosi fara probleme, avand in vedere provenienta pieselor din el.

Cand a fost lansat, iPhone 6S avea un pret de productie de aproximativ 236 de dolari, iar un an mai tarziu el poate fi asamblat pe bucati cu putin peste 300 de dolari, deci cei din China pot face terminale destul de interesante cu bani putini.

7 COMENTARII

  1. Iphone 6s spart , carcasa praf dar placa functionala si neverlocked , il gasesti cu putin noroc la 900 ron. Iphone 6s blocat icloud de piese cu display bun il gasesti la 500 ron , total 1400 ron si il ai nou noutz . Cu conditia sa ti-l ansamblezi tu , altfel manopera mai costa vreo 200 ron si atunci nu merita deranjul . Eu asa mi le fac din bucati de cand ma stiu si ies mult mai ieftin decat daca l-ai lua nou din magazin . Cei drept nu ai garantia, dar pana acum nu m-am ars , sa zic asa . Deci este plauzibil ce zice videoclipul.

  2. Cand vad comentarii de genul:”nu va rostul clipului demonstrativ” sau “operatiunea o poti face si pe olx”….
    Omul e american, nu traieste in jungla. In SUA nu gasesti la orice colt de strada iphone-uri sparte spre vanzare si chiar daca ar fi asa, economia acelei societati face ca oamenii sa nu caute astfel de modalitati de a procura un iPhone.
    Omul a vrut pur si simplu sa arate intr-un clip, daca se poate si cat ar costa crearea unui iPhone 6S din piese folosite. Bineinteles ca daca se vrea, se poate face la un pret mai mic, dar nu era asta ideea clipului.
    Mereu va place sa faceti o paralela cu Romania la orice, cand Romania nu reprezinta ceea ce reprezinta SUA in multe aspecte. Comparati Romania cu tari si societati similare, gen Bulgaria, Serbia, Moldova, etc.