iPhone 8 ar putea fi lansat fara o functie cheie

iPhone 8 va fi lansat de catre compania Apple in cursul toamnei acestui an, iar unii analisti sunt de parere ca noul smartphone ar putea ajunge pe piata fara o functie cheie. Mai exact, iPhone 8 ar putea pierde Touch ID daca Apple nu va reusi sa gaseasca o implementare care sa permita integrarea cititorului de amprente in ecran pentru a permite scanarea rapida a acestora la nevoie.

Analistii americani sustin ca daca Apple nu va rezolva in urmatoarea luna problemele care impiedica integrarea Touch ID sub ecranul iPhone 8, atunci ar putea renunta complet la aceasta functie. Solutia propusa de catre analisti pare cel putin stupida avand in vedere ca nu exista in momentul de fata o alternativa pentru securitate biometrica pe care Apple sa o poata folosi in iPhone 8.

Analistii spun totusi ca Apple ar putea avea ideea de a amana lansarea iPhone 8 pana in momentul in care tehnologia Touch ID va fi complet pregatita pentru integrare sub ecran. In momentul de fata se pare ca partenerii Apple care lucreaza la integrarea Touch ID sub ecranul iPhone 8 nu ar fi primit comenzi ferme pentru a furniza componente pentru ca Apple sa foloseasca aceasta tehnologie.

Apple nu are deocamdata un sistem de recunoastere faciala suficient de puternic pentru a inlocui Touch ID in iPhone 8, iar despre scanarea irisului nici nu poate fi vorba. In ciuda opiniei acestor analisti, este totusi extrem de putin probabil ca iPhone 8 sa ramana fara Touch ID pentru ca Apple nu are solutii care sa permita securizarea platilor mobile la fel de bine precum se intampla acum.

“We believe Apple continues to work on solving its optical fingerprint issues. If it’s able to solve the problems in the next month or so, it would likely place volume orders at that point. This would likely lead to a delay of the OLED iPhone launch, but we would not expect it to meaningfully affect volume for the cycle. If it’s not able to fix the problems in that time frame, Apple may be forced to eliminate fingerprint sensing from the OLED iPhone altogether.”

iphone 8 fara touch id